عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 434
نویسنده : فــردیـن احـمدی
در گفتگو با مهر عنوان شد:

توقف طرحهای آبخیزداری درهشتبندی/طرح کنتورهای حجمی نیازمند بازنگری

کشاورزی فارس
 بندرعباس - قائم مقام صنف کشاورزان هرمزگان گفت: از دهه ۸۰ توسعه طرحهای آبخیزداری در هشت بندی قطب کشاورزی استان کمرنگ و متاسفانه از سال ۸۵ تا کنون به کلی متوقف شده است.

علی رئوفی در  گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت دشت هشت بندی و توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوان داریبیان داشت:نیاز است دو برابر آنچه از طبیعت استفاده کرده ایم به آن برگردانیم. هرجایی که از طبیعت به صورت یکطرفه استفاده شود ما باید منتظر عواقب وخیمی همچون خشکسالی، به خطر افتادن گونه های گیاهی و حیوانی باشیم.

قائم مقام صنف کشاورزان استان هرمزگان با اشاره به اینکه در سال ۱۳۴۷ اولین موتور پمپ در هشت بندی نصب شد، عنوان کرد: در دهه ۵۰ تعداد موتور پمپ ها به ۷۵۰ دستگاه افزایش یافت و هم اکنون این تعداد به هزار و ۶۰۰ دستگاه در پهن دشت هشتبندی رسیده است. اگر با هزار و ۶۰۰ دستگاه پمپ برقی با لوله پنج اینج از چاهها آب استهسال گردد روزانه هزاران لیتر از سفره های آب زیر زمینی در هشتبندی برداشت می گردد.

وی افزود: بعضا حرکات ضعیفی از سوی اداره آبخیزداری و جنگلداری شهرستان میناب برای توسعه طرح های آبخیزدار و آبخوانداری صورت گرفته که آن هم جای تقدیر دارد ولی متاسفانه همین اجرای لاک پشتی طرحها به دلیل عدم تامین اعتبار استمرار نداشت و در نهایت متوقف شد.

رئوفی در ادامه افزود: از دهه ۸۰ توسعه طرح های آبخیزداری در هشت بندی قطب کشاورزی استان کم رنگ شد و متاسفانه از سال ۸۵ به کلی متوقف شده است، برای احیایی مجدد سفرهای زیرزمینی وجلوگیری از مهاجرت کشاورزان و روستائیان به سمت شهرها، اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی باید در اجرای پروژه های آبخیزداری بازنگری جدی داشته باشند.

وی افزود: برای رونق اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در شهرستانها و بهره گیری از بارش های فصلی نزولات جوی باید اقدامات موثری در حوزه مهار روان آب ها و هدایت انها به سرچشمه های آبی شهرستانها کرد.

قائم مقام صنف کشاورزان استان هرمزگان ساخت سدهای بتونی و ملاتی یکی از راههای حل معضل رفع کاهش آب سفره های زیرزمینی دانست و بیان داشت: با احداث سدهای بتونی و ملاتی که از سوی سازمان جنگل ها و مراتع احداث می شود علاوه بر تزریق آب به سفره های زیر زمینی از سرازیر شدن رسوب به سد مخزنی استقلال میناب جلوگیری می شود و بر عمر مفید این سد مخزنی افزوده می شود.

وی گفت: توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در دشت هشتبندی باعث می شود در مواقع جاری شدن سیلاب های فصلی از تخریب اراضی پایین دست کشاورزان منطقه جلوگیری کرد.

وی به حوادث سیل اخیر در مناطق کوهستانی هشتبندی که منجر به مرگ دو تن از اهالی شد اشاره کرد و افزود: با توجه به نابودی بافت جنگلی این مناطق به واسطه قطع بی رویه درختان و چرای بیش از حد دام ها، اگر چنانچه فکری به حال وضعیت کنونی نشود در آینده تبعات بدتری گریبان گیر مردم و روستائیان خواهد شد.

به گفته رئوفی، اگر در امناطق کوهستانی طرح های توسعه جنگل کاری صورت می گرفت و شاهد کشت درختان بومی بودیم، خبری از وقوع سیلاب های سهمگین و ناگهانی نبوده ام و علاوه بر آن این حجم آب وسیع روان به سفره های آبهای زیر زمینی منتقل می شد.

رئوفی یادآور شد: در دشت هشت بندی بواسطه وجود اراضی حاصلخیز کشاورزی علاوه بر اینکه برای بومیان منطقه ایجاد اشتغال شده است برای بیکاران شهرستان های جنوبی استان کرمان شامل قلعه گنج، منوجان و کهنوج و همچنین روستائیان شهرستان رودان استان هرمزگان، روستائیان شهرستان بشاگرد و بخش های سندرک و مرکزی میناب نیز به مدت ۹ ماه از سال اشتغال ایجاد شده است که وجود چنین ظرفیتی  این مهم را می رساند که بودجه طرح های آبخیزداری در هشت بندی باید به صورت ویژه دیده شود و توسعه طرح های آبخیزداری در این دشت با نگاه ملی و کلان دیده شود.

وی تصریح کرد: در صورت عدم توسعه طرح های آبخیزداری در این دشت حاصلخیز به واسطه شاغل بودن جمعیت بالا و برداشت عظیم آب برای کار کشاورزی شاهد بیکاری بخش عظیمی از جمعیت بومی هشت بندی و مردمان شهرستان های جنوبی استان کرمان و شهرستان های رودان ، بشاگرد و میناب خواهیم بود  که تبعات آن مهاجرت رو افزون بیکاران به مرکز استان و ایجاد معضلات اجتماعی و هزینه های سنگین برای دولت خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نصب کنتورهای حجمی از سوی آب منطقه ای تصریح کرد: نصب کنتورهای حجمی برای کنترل سفره های آب زیر زمینی تنها یک راه حل است  و این راه حل کارآمدی نیست و دلیل ناکارمدی به این خاطر است که کشاورز  ما اولا  آموزش لازم را ندیده است که گیاه و درختی را که می کارد چه میزان در ماه به آن آب بدهد و از سوی دیگر کنتوری که باید بر روی چاه ها نصب گردد و قیمت آن ۴ میلیون ۶۰۰ هزار تومان است و آب منطقه ای خرید آن را بر دوش کشاورز گذاشته است و این موضوع برای کشاورزان قابل قبول نیست.

رئوفی در ادامه افزود: کشاورزانی که محصول لیمو ترش آنها به دلیل جاروک جادوگر از بین رفته است و محصول کشاورزی آنها نیز به دلیل نبود قیمت در صحرا از بین رفته است منابع مالی ندارند که این کنتور را با هزینه سنگین تامین و نصب کنند.

 

 

 




:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , ,
:: برچسب‌ها: توسعه طرح های آبخیزداری , کشاورزان استان هرمزگان , علی رئوفی ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








**به وب سايت خبری عـصـربشـاگـرد خوش آمدید** هدف از تشکیل این وب سايت بحث وبررسی نسبت به مسائل فرهنگی واجتماعی،اقتصادی،سیاسی (چالش ها و فرصت ها) استان هرمزگان بخصوص گزارشات خبری ،تحلیلی انتقادی و پیشنهادی وارائه راهکار مناسب جهت حل مشکلات شهرستان بشاگرد می باشد. ***********************************

 

تبادل لینک هوشمند


برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عصر بشاگرد به آدرسasrbashagard93.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 375
بازدید دیروز : 837
بازدید هفته : 1871
بازدید ماه : 7581
بازدید کل : 132714
تعداد مطالب : 790
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com