عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : پنج شنبه 22 مرداد 1394
بازدید : 471
نویسنده : فــردیـن احـمدی
 

خبر بازگشایی مدارس در روزهای پنج شنبه برای سال تحصیلی آینده کذب محض است‌ و فقط برخی مدارس با صلاحدید اولیای مدرسه می توانند پنجشنبه ها هم کلاس بگذارند.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش یک خبر خوب و یک خبر بد به دانش آموزان دوره ابتدایی داد.

خبر خوب ادهم این بود که شایعه بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه صحت ندارد و پنجشنبه ها همچنان تعطیل است.

اما خبر بد این بود که حدود 6 هزار مدرسه ابتدایی می توانند با صلاحدید اولیای مدرسه، پنجشنبه ها هم برای بچه ها کلاس بگذارند.

ادهم در این باره گفت: طرح آزمایشی بازگشایی مدارس در روزهای پنج شنبه، پارسال در 2 هزار و 151 مدرسه ابتدایی اجرا شد و سال تحصیلی آینده هم قرار است با موافقت اولیای مدرسه در حدود 6 هزار مدرسه ابتدایی بصورت آزمایشی اجرا شود اما  اجرای رسمی و سراسری آن در سال تحصیلی آینده  در دستور کار آموزش و پرورش نیست.

وی تاکید کرد: تاکنون هیچ مصوبه ای در شورای عالی آموزش و پرورش برای اجرای رسمی و سراسری تعطیلی پنجشنبه های مدارس نداشته ایم و تاکنون آنچه اجرا شده  یک طرح آزمایشی بوده است و نتایج آن هنوز مشخص نشده است.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: یک خبر خوب و یک خبر بد برای دانش آموزان،طرح آزمایشی بازگشایی مدارس،دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 612
نویسنده : فــردیـن احـمدی

اولین خبرنگار ایرانی


اولین خبرنگار ایرانی
ایشان «عزت ملک‌ خانم» نخستین خانم خبرنگار ایرانی هستند. دختر امامقلی میرزای عمادالدوله دولتشاهی، پسر محمد علی میرزا دولتشاه، فرزند فتحعلی شاه قاجار که از سال۱۳۰۶ ملقب به «اشرف السلطنه» شدند.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: اولين خبرنگارايراني , دختر امامقلی میرزای عمادالدوله دولتشاهی , عزت ملک‌ خانم ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 524
نویسنده : فــردیـن احـمدی

  کسانی که تا دیروز در روستاها قدم میزدند امروز انقلابی شدند!

 

این سخن یکی از سران عالی رتبه مملکت است.این یک نگاه تحقیر آمیز به روستاییان است، این گونه بیانات زیر سوال بردن فرهنگ روستاییان است.

متاسفانه این گونه اظهار نظر که اخیرا از سوی برخی شنیده میشود که نمیتوان به راحتی و سکوت از کنار آن گذشت و هر روستایی که شنیده باشد قطعا نقدی یا اعتراضی بر آن دارد.

مگر روستاییان قابل احترام نیستند؟ مگر روستاییان عضوی از این سرزمین ایران نیستند؟ مگر روستاییان هیچ حق روستایی ندارند؟ مشکل آنها چیست که در مورد آنها باید اینگونه اظهار و نظر کرد؟

آیا میدانستید که از همت و تلاش همین روستاییان است که با همبستگی و همدلی در پای صندوق رای برخی ها رو به مقام های بالایی رساندند؟ آیا میدانستید که بعضی افراد از برکت همین روستاییان به نان و نوایی رسیده اند؟ 

از دل همین روستاها بوده اند که افرادی برخواسته و در راه حق و دفاع از ناموس خود شهید شده اند و اکنون نیز برخی ها مانند جانبازان و آزاده گان نه تنها مورد محبت قرار نمی گیرند بلکه از بی مهری زیاد نیز بی نسیب نیستند.

چرا باید با کلمات و جملات،  به روستاییان که افرادی پاک و متدین هستند توهین شود؟ شما خود مشاهده میکنید که در همه حماسه های انقلابی،روستاییان با اتحاد و همبستگی حضور دارند و پایبند به نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه هستند.

این پیام روستاییان شهرستان بشاگرد است.

ما به روستایی بودنمان افتخار میکنیم...



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: روستاییان شهرستان بشاگرد , نگاه تحقیر آمیز به روستاییان , فرهنگ روستاییان , سران عالی رتبه يك مملکت ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 443
نویسنده : فــردیـن احـمدی

شهید محمود صارمی، در سال ۱۳۴۸ در یکی از روستاهای اطراف بروجرد به نام «چهار بره» به دنیا آمد.

image-artna_newspicture_14074984803474576_001.jpg-w-1000-300x170

به گزارش عصر بشاگرد؛شهید صارمی در کنکور سراسری، در رشته جغرافیای انسانی در دانشگاه تهران قبول شد و به همین علت تهران را برای زندگی برگزید. او پس از گذراندن چند ترم، از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شد و مدت هفده ماه در آن جا ماند و سپس به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت. در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی گردید و سال ۱۳۷۱، در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی ادامه می داد، ازدواج نمود.. او پس از چهار سال، به سمت دبیر سرویس فارسی ایرنا برگزیده شد. شهید صارمی در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۷۵ به عنوان مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در افغانستان، راهی مزار شریف شد و حدود دو سال بعد، در هفدهم مردادماه ۱۳۷۷، در نهایت مظلومیت به دست گروه طالبان به شهادت رسید. یادش گرامی باد.

نکته:

شهید محمود صارمی یک روستا زاده انقلابی بود، مردم مظلوم افغانستان را هم چون خانواده خود دوست داشت، او با آن ها بر سر یک سفره می نشست و از درد و مشکلات ایشان رنج می برد.

محمود به قدری با آن مردم مأنوس شده بود که درد آن ها را درد خود می دانست و در سرمای زمستان، لباس های گرم خود را به ایشان می بخشید. همسر شهید صارمی در مورد او می گوید: «بهترین واژه ای که در مورد ایشان می توانم بگویم این است که شهید صارمی، یک دوست خوب برای من بود. او واقعا یک مدیر بود و در تمام مراحل زندگی، با برنامه ریزی عمل می کرد». پدر شهید صارمی هم در مورد او می گوید: «شهید صارمی در دوران کوتاه عمر پربار خود، سختی های فراوانی کشید. خانواده صارمی از او تنها به عنوان یک دوست یاد نمی کند، بلکه او را انسانی قوی معرفی می کند که در همه زمینه ها استعداد داشت و یکی از افتخارات مردم بروجرد بود».

 

منبع: سرويس وبگردي



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: روزخبرنگار , شهید محمود صارمی , زندگي نامه شهيد , خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران , افغانستان ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 492
نویسنده : فــردیـن احـمدی

گفتگو/ مدرس ارتباطات و رسانه دانشگاههای هرمزگان:

مشکلات هرمزگان در آینه خبر اطلاع رسانی نمی شود/ خبرنگاران منعکس کننده تولیدات روابط عمومی ها هستند

مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان گفت:مسائل مشکلات استان در آینه خبر استان اطلاع رسانی و حساس سازی منعکس نمی شود و خبرنگاران تنها منعکس کننده تولیدات روابط عمومی ها هستند.

IMG_1392

به گزارش عصر بشاگرد؛سیدرضاهاشمی زاده ، مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز با بیان اینکه خبرنگاری و تولید محتوای خبری نیاز به آموزش و مهارت دارد، گفت:خبرنگار زبده کسی است که خود را از آموزش و تجربه محدود نمی کند و خبرنگارمانند انسانی که به اکسیژن نیاز دارد به آموختن نیازمند است.

 

وی با اشاره به آموزش های دانشگاهی رشته روزنامه نگاری در استان تصریح کرد:آموزش های دانشگاهی بر اساس چند دهه پیش تهیه شده که پوشش دهنده جامعه خبری نیست و در سالهای اخیر به دلیل مسائل مختلفی ورودی دانشجو به این رشته کاهش یافته است.

 

هاشمی زاده اظهار کرد:در استان هرمزگان با دو دسته از رسانه های مرتبط به دولت و بخش خصوصی مواجهه هستیم که در بخش دولتی به دلیل سالها فعالیت از پختگی و مهارت بیشتری برخوردار هستند.

 

وی افزود:این به این معنا است که فعالیت رسانه های دولتی استان در سطح متوسط است و نسبت به رسانه های غیر دولتی از استاندارد های قابل قبولی برخوردارند.

 

هاشمی زاده با بیان اینکه جایگاه خبری استان در اطلاع رسانی در حد متوسط است، گفت:مسائل مشکلات استان در زمینه های زیست محیطی، کمبود آب، بحران های طبیعی و غیره در آینه خبر استان اطلاع رسانی و حساس سازی منعکس نمی شود و خبرنگاران عادت کرده اند تنها منعکس کننده تولیدات روابط عمومی ها و مراکز تهیه کننده خبر باشند.

 

مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان با بیان اینکه با ظهور اینترنت جنبش دیگری در حوزه مجازی، تارنماها، وبلاگ ها و روزنامه نگاری شهروندی بر اساس تجربه شخصی در حال گسترش است، تاکید کرد:رشته های دانشگاهی نتوانسته خود را با فعالیت های ارتباطی در عرصه مجازی منطبق کند و عقب افتادگی وجود دارد.

 

وی اظهار کرد: تولید آگاهی نیازمند سواد خبری است که با دانش آموختگی، تسهیلات مرتبط خبری و کسب تجربات افراد وابسته است.

 

هاشمی زاده تاکید کرد:خبرنگاران هرمزگان از حضور میدانی و در صحنه بودن دور شده اند و خود را در اتاق محبوس کرده که بیشتر به آماده خوری خبری عادت کرده اند لذا خبرنگار باید در صحنه حضور داشته باشد و به دنبال تحقق خواسته های مردم باشد.

 

وی تصریح کرد: اگر صدای مردم در برابر کلمات خبرنگاران شنیده نشود، اعتماد عمومی به خبر کاهش می یابد و در حال حاضر نیز تیراژ رسانه های چاپی از استقبال شایانی برخوردار نیست.

 

مدرس ارتباطات و رسانه در دانشگاههای هرمزگان خاطر نشان کرد: کسی که نام خبرنگاری را می یابد تصور می کند دارای دانش است و نیازی برای حضور در دوره ندارد که این مسئله غرور کاذب است و کاربردی بودن روزنامه ها و اثر بخشی را نخواهد داشت.

 

انتهای پیام/م

منبع:شبكه اطلاع رساني هرمز



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: ارتباطات و رسانه،دانشگاههای استان هرمزگان،سیدرضاهاشمی زاده،باشگاه خبرنگاران ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 1006
نویسنده : فــردیـن احـمدی

علی قریشی چگونه خالو کریم هرمزگان شد

بازیگر توانا صدا وسیمای مرکز خلیج فارس با اشاره به اینکه هنرمند اول باید هنرمند خانواده اش باشد،گفت : اگر هنرمند برای خانواده اش خوب هنرمندی کرد هنرمند خوبی برای مردم و جامعه خواهد بود .

به گزارش عصر بشاگرد ،علی قریشی معروف به “خالو کریم” یکی از شادی آورترین هنرمند هرمزگانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده اظهار کرد : از سال 1383 به استخدام صدا و سیما در آمدم و از سال 1372 در این سازمان مشغول بکار شدم و کار خودم را از رادیوی مرکز خلیج فارس شروع کردم .

 khalokarim

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگ کده که چی شد به خالو کریم مشهور شدید؟ افزود: سال ۷۲ تو مدرسه سید حسن دانشور درس میخوندم که یه نمایش به اسم جاسم گدا رو با بچه های مدرسه بازی کردیم و اون بازی تو سن۱۲ سالگی واسه من نقطه شروع شد و من توسط خانم سقایی و مرحم دادوند استعدادیابی شدم و آقای دادوند از من تست گرفتن و بهم پیشنهاد دادن که میایی تو صداسیما و برای برنامه ها نقش بازی کنی؟ منم گفتم خدا کریمه که ایشون گفتن ای خالو اسم کریمم بد نیستا و اینجوری شد که خالو کریم شدم .

 

قریشی بیان داشت : با اینکه مردم همیشه بنده رو خندان و شاد دیده اند و دوست دارم همیشه این حس را داشته باشم و تنها چیزی که در زندگی منو ناراحت می کند بیماری فرزندم است که به لطف خدا و دعای مردم خوب برطرف شده است .

 

وی ادامه داد : سریالی در مراحل تهیه آزمایشی با حضور بنده در مرکز خلیج فارس در دست تهیه است که از این مرکز بزودی پخش خواهد شد .

 

خالو کریم با توجه به تشیع پیکر مطهر شهدا در برخی نقاط استان هرمزگان گفت : شهدا اسطوره های استان و کشورند و ما هر چه داریم از شهدا داریم شهدا رفتند تا ما  فرهنگ سازی کنیم امنیت حاضر حاصل جانفشانی های شهدای اسلام وانقلاب است و اگر شهدا نبودند ما نیز امینت نداشتیم .
وی با بیان اینکه تمایلی ندارم که سایر لهجه ها یا فرهنگ ها رو وارد شخصیت بکنم افزود: خالو کریم با این تیپ و شخصیت بین مردم جا افتاده است.

 

قریشی اضافه کرد : اولین نقشی که برای تست در صدا و سیما بازی کردم نقش یه پیرمرد بود و پولش رو گم کرده بود و به همه هم مشکوک بود.

 

خالو کریم در ادامه گفت : شروند خونی رو از پدرم من از بچگی تو همون مسجد محله پانهو که بودیم و بابام مداحی میکرد بدون هیچ کلاس حرفه ای ازش یاد گرفتم .

 

قریشی تصریح کرد : اگر شخصیت خالو کریم نباشم دیگه اصلا بازی نمیکنم و دوست ندارم شخصیتی جز خالو کریم داشته باشم و کار جدی اصلا به روی من نمیاد.

 

وی با بیان اینکه از این همه سفر کردن خسته نشده ام بیان کرد : خالو کریم از شروند خوندن و سفر کردن به خدا قسم که خسته نمیشه و خالو کریم تا حالا بیش از 500 روستا رو سفر کرده جوری شده که بهش لقب مارکوپلو رو دادن حتی برای دیدن رویمردم ، دیگه سختی براش مهم نبوده و نیست یه بار یادمه سال۸۷ بود که ۴۵ دقیقه با الاغ ، سواری کردم تا  به شهر شیب در بشاگرد برسم.

 

منبع:فرهنگ كده



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: خالوكريم هرمزگان , علي قريشي , شبكه خليج فارس , شهرستان بشاگرد , هنرمندهرمزگاني , صداسيماي هرمزگان ,
تاریخ : دو شنبه 19 مرداد 1394
بازدید : 1364
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان بشاگرد گفت: در حال حاضر بیشترین تلاش ما باید در کار توانمندسازی مددجویان باشد و ما باید برای سایر استانها الگو باشیم.

 برادران والی

به گزارش عصر بشاگرد، حاج محمود والی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان بشاگرد در جمع کارکنان این اداره گفت: ما همواره باید به یاد خداوند باشیم، مطیع امر الهی باشیم و سعی کنیم مطیع شیطان نباشیم. ما همه امدادی هستیم و متصل هستیم به مقام معظم رهبری و باید حواسمان جمع باشد و همچنین از یک طرف به فقرا و درماندگان وصل هستیم.

والی اظهار داشت: ما همه پرسنل مجموعه امداد هستیم و باید تمام تلاش خود را بکنیم تا خصوصیات اخلاقی خوبی داشته باشیم و با صبر و حوصله زیاد با مردم رفتار کنیم. همه ما یک روز رفتنی هستیم و تنها چیزی که از ما ماندگار خواهد شد اخلاق و رفتار خوب است.

وی افزود: در حال حاضر بیشترین تلاش ما باید در کار توانمندسازی مددجویان باشد و ما باید برای سایر استانها الگو باشیم.

حاج محمود در خطاب به کارکنان امداد بشاگرد گفت: به هیچ عنوان به فکر پست و مقام نباشید و تمام فکر و ذکر شما کار و خدمت به مددجویان باشد چرا که در امداد پست و مقام وجود ندارد و همه باهم دوست و رفیق هستیم

مدیر کل کمیته امداد بشاگرد ادامه داد: من والی با همه شما پرسنل دوست، رفیق و همکار هستم و هیچ گونه ادعای بزرگتری نسبت به شما ندارم.

محمود والی گفت: آقای فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور نظر مثبتی نسبت به شهرستان بشاگرد دارد و منظورشان این است که بشاگرد باید توانمند باشد.

والی افزود: باید تلاش شود که خروجی مددجوی امداد فقط فوتی و ازدواج نباشد، با خودکفائی و توانمند سازی هم خروجی داشته باشد.

 پرسنل کمیته امداد

حاج امیر والی نیز در این جلسه یادآور شد: دورانی مرحوم حاج عبدالله خودش آرد را خالی می کرد و حاج محمود هم پابه پای حاج عبدالله کار می کرد.

وی گفت: عشق و علاقه ای که قدیم در بچه های امداد بود الان کم شده و سعی کنیم بچه های امدادی به همان عشق و علاقه قدیم برگردند.

امیر والی افزود: طبق گفته حاج محمود والی؛ کمیته امداد به اسم حضرت امام (ره) و در حال حاضر به اسم مقام معظم رهبری است پس سعی شود دقت عمل و خلوص نیت چند برابری داشته باشیم. نمایند امداد حاج محمود است ولی در واقع همه شما کارکنان نماینده هستید.

حاج امیر اظهار داشت: منطقه ای که محروم بوده در حال حاضر افتخار همه استانها است و این یک مدال افتخار برای بشاگرد محصوب می شود.

وی گفت: کار امدادی و جهادی مرحوم حاج عبدالله والی که از بشاگرد شروع شد الان الگویی برای تمام کشور شده است که سرچشمه آن از بشاگرد شروع شد.

امیر والی با اشاره به اینکه حاج محمود با عشق و علاقه با پرسنل این اداره کل کار می کند و ادامه دهنده همان راه مرحوم حاج عبدالله است، افزود: درب اتاق حاج محمود همیشه به روی همه پرسنل و مددجویان باز است و سابقه ندارد که این درب بسته باشد.

گفتنی است که تنها استانی که دو اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) دارد هرمزگان است. “اداره کل استان هرمزگان و اداره کل شهرستان بشاگرد”

 

منبع: بشاگرد نيوز



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: حاج محمود والی،کمیته امداد امام خمینی (ره)،کارکنان امداد بشاگرد، فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ,
تاریخ : یک شنبه 18 مرداد 1394
بازدید : 559
نویسنده : فــردیـن احـمدی

قطعاً رسانه ها می توانند در شهرستان بشاگرد ایفای نقش کنند

آیین گرامیداشت روز خبرنگار در شهرستان بشاگرد با حضور فرماندار برگزار و در این مراسم از خبرنگاران برتر شهرستان تجلیل شد.

 فرماندار

به گزارش عصر بشاگرد،به مناسبت ۱۷ مردادماه سالروز شهادت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار مراسم تجلیل از خبرنگاران برتر شهرستان بشاگرد با حضور اصحاب رسانه و فرماندار این شهرستان ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه ديروز در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

فلکناز دهقانی فرماندار شهرستان بشاگرد در ابتدا ضمن تبریک فرارسیدن روز خبرنگار، از حضور خبرنگاران و روابط عمومی ها در این مراسم تقدیر و تشکر کرد و گفت: ۱۷ مرداد سالروز شهادت شهید عرصه ی خبر “محمود صارمی” است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ۱۷ مرداد سالروز شهادت این شهید را در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز گرامیداشت خبرنگار نامگذاری شده است.

دهقانی در این مراسم با تاکید بر نقش و رسالت خبرنگاران در عرصه های مختلف گفت: کار یک خبرنگار اطلاع رسانی و تهیه گزارش است و انعکاس اخبار باید دقیق و به گونه ای باشد که زحمات دولت و ادارات یک شهرستان زیر سوال نرود.

وی اظهار داشت: حقیقت ها و واقعیت ها از طریق خبرنگاران و خبرگزاری ها باید به گوش مردم برسد و یکی از وظایف مهم یک خبرنگار خوب این است که در جلسات و برنامه ها شرکت کند و نتیجه را به مردم اطلاع دهد تا مردم از اخبار دقیق شهرستان باخبر باشند.

نماینده عالی دولت در شهرستان بشاگرد خطاب به خبرنگاران گفت: در حال حاضر شهرستان بشاگرد نیاز به اطلاع رسانی بیشتر دارد و این امر بیش از هرچیز دیگری تلاش شما خبرنگاران این شهرستان را می طلبد و در عرصه خبرنگاری باید یه چرخه کاملی در شهرستان ایجاد شود.

فرماندار بشاگرد با اشاره به اینکه زبان رسانه، زبان بسیار قویی است افزود: قطعا رسانه ها می توانند در شهرستان بشاگرد ایفای نقش کنند و مهمترین اعتبار خبرنگار اعتباری است که مردم به او می دهند.

دهقانی در پایان سخنان خود از تمام دستگاه های اجرایی شهرستان بشاگرد خواستار شد تا حد امکان با خبرنگاران و خبرگزاری ها همکاری کنند تا رابطه بین رسانه ها و روابط عمومی ادارات بیشتر باشد.

در ادامه خبرنگاران و روابط عمومی های ادارات مشکلات و نظرات خود را بیان کردند.

در پایان این مراسم از خبرنگاران برتر شهرستان بشاگرد تجلیل به عمل آمد.

 

منبع: بشاگرد نيوز



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: آیین گرامیداشت روز خبرنگار , شهرستان بشاگرد , فلکناز دهقانی , فرماندار شهرستان بشاگرد ,
تاریخ : شنبه 17 مرداد 1394
بازدید : 470
نویسنده : فــردیـن احـمدی

نماینده مردم شرق هرمزگان درمجلس شورای اسلامی مطرح کرد

توقف احداث بیمارستان دوم میناب به سبب توقعات بالای بخش خصوصی

نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توقف احداث بیمارستان دوم میناب،توقعات بالای بخش خصوصی را علت اصلی این وقفه اعلام کرد.

بیمارستان دیر

 

به گزارش عصر بشاگرد ؛سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهيمي در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در میناب با اشاره به ضرورت توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شرق هرمزگان اظهار داشت:پروژه بیمارستان دوم میناب با توجه به محوریت شهرستان میناب در شرق استان برای کمک به خدمات ارائه شده در این شهرستان در دستور کار قرار گرفته بود.

 

وی ادامه داد: این بیمارستان که سالها به‌عنوان یک مصوبه در دستور کار قرار داشت در اوایل امسال با استقبال بخش خصوصی برای مشارکت و احداث ، کلنگ زنی شد و مکاتبات آن جهت دریافت مجوز احداث به انجام رسید.

 

هاشمی تصریح کرد: قرار بر این بود که بخش خصوصی با مشارکت در احداث این بیمارستان به عنوان سهام‌دار از درآمد آن بهره‌مند شود و طبق این قرار تفاهم شد تا عملیات احداث پس از اخذ مجوزات لازم آغاز شود.

 

نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی  در ادامه با اشاره به درخواست های نامعقول بخش خصوصی جهت دریافت زمین بیمارستان شهید بهشتی میناب و همچنین زمین بیمارستان دوم این شهر افزود: بخش خصوصی در قبال دریافت این دو زمین پیشنهاد ساخت یک مرکز درمانی 32 تخت خوابی  در محوطه بیمارستان حضرت ابوالفضل را داد.

 

وی با رد این پیشنهاد تاکید کرد: با پیگیری‌های انجام شده بالغ بر 20 میلیارد ریال اعتبار برای احداث بیمارستان دوم میناب تخصیص داده شده است که با تلاش مضاعف به دنبال اخذ اعتبارات ملی بیشتر برای آغاز عملیات احداث در اسرع وقت هستیم.

 

اورژانس هوایی را با جدیت دنبال می‌کنیم

 

هاشمی نخلی به ضرورت توجه بیشتر مدیران ارشد استان به حوزه درمان به ویژه در شرق استان به واسطه تمرکز تجهیزات تخصصی و متخصصین از عدم وجود اورژانس هوایی در استان انتقاد کرد و اظهارداشت: تجهیز پایگاه امداد هوایی در استان هرمزگان با این وسعت و تعدد جزایر یک نیاز جدی است.

 

نماینده مردم شرق هرمزگان درمجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید داشت: تاکنون 15 استان در کشور به بالگرد و اورژانس هوایی مجهز شده‌اند و با پیگیری نمایندگان 15 استان دیگر با تصویب و تخصیص 100 میلیارد تومان اعتبار جهت تامین بالگرد و تحویل آن به جمعیت هلال احمر در دستور کار قرار گرفته است.

 

حضور  پزشکان متخصص در بشاگرد

 

وی در پایان نامناسب بودن راه و آماده نبودن زمینه برای حضور پزشکان متخصص در بشاگرد را از عمده دلایل عدم حضور متخصص و غیرفعال بودن این بخش‌ها در بیمارستان این شهرستان عنوان کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مدیران دانشگاه علوم پزشکی به زودی قرار است با احداث منازل سازمانی، متخصصان را در قالب طرح در بشاگرد اسکان دهیم.

 

 

منبع:خبرگزاري مهر



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: حضور پزشکان متخصص در بشاگرد , خبرگزاری تسنیم , احداث بيمارستان جديد ,
تاریخ : پنج شنبه 15 مرداد 1394
بازدید : 1188
نویسنده : فــردیـن احـمدی
مصاحبه با محمدعلی شعبانی سازندۀ مستند «سمفونی استیضاح»
از بنی‌صدر پرسیدم چرا در روز استیضاح خودتان، در مجلس حاضر نشدید؟ یا چرا به دعوت‌های مکرر دیالمه برای مناظره، جواب ندادید؟ یا از قصۀ فرار شبانۀ او از کشور پرسیدیم. احتمالاً بنی‌صدر از سؤالاتمان فهمید که در مدار انصاف و واقعیت می‌چرخیم که او در این میان، جایگاهی نخواهد داشت.
گروه فرهنگی مشرق ـ  چندی پیش، رهبر انقلاب در دیدار با خانوادۀ شهدای هفتم تیر توصیه کردند که از زندگی این شهدا با زبان هنر و تصویر، چهره‌نگاری شود (بیانات در تاریخ 6/4/94) . در خصوص یکی از این شهدا به نام عبدالحمید دیالمه (1360-1333)، سال گذشته فیلم مستندی به نام سمفونی استیضاح (1393) ساخته شد که در جشنوارۀ سی‌وسوم فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست سیمرغ بهترین پژوهش و متن مستند را کسب کند. ابراهیم حاتمی‌کیا نیز در یادداشت کوتاهی از این فیلم تقدیر کرد.
سخنان صریح شهید دیالمه علیه میرحسین موسوی، قریب سی سال بعد از شهادتش نام او را بر سر زبان‌ها انداخت و بهانه‌ای شد برای ساخت مستند سمفونی استیضاح که زندگی و فعالیت‌های سیاسی و هنری شهید دیالمه را واکاوی کند و نقش او را بالخصوص در ماجرای استیضاح بنی‌صدر نشان دهد. این فیلم را می‌توان یکی از سیاسی‌ترین مستندهای ساخته‌شده در کشورمان دانست. به امید روزی که به نمایش عمومی درآید.

***شهید دیالمه نیز مانند بسیاری از شهدای هفتم تیر که در سایۀ شهید بهشتی قرار گرفته‌اند، به آنها پرداخته نمی‌شود. چه شد که شما به زندگی این شهید توجه کردید؟ آیا کسی این موضوع را به شما سفارش داد؟

مستندساز می‌تواند سفارش بگیرد ولی نباید کارِ سفارشی بسازد. مانند یک گرافیست که سفارش می‌گیرد ولی هنر و خلاقیت خود را بروز می‌دهد. تعهد یک مستندساز باید به واقعیت و حقایق باشد. بایست بگویم که من قبلاً با این شهید آشنایی داشتم و طرح مستندی نیز برای او نوشته بودم. لذا وقتی تهیه کننده موضوع را با من مطرح کرد استقبال کردم.


:: موضوعات مرتبط:
آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بنی‌صدر از مصاحبه طفره رفت،بازخوانی شهید دیالمه بعد از فتنۀ 88،مستند بشاگرد،شهيد ديالمه ,
تاریخ : پنج شنبه 15 مرداد 1394
بازدید : 440
نویسنده : فــردیـن احـمدی
مسئول بسیج سازندگی بشاگرد خبر داد
مرمت مسجد روستای دهیاری بشاگرد توسط گروه‌ جهادی

مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به مرمت مسجد روستای دهباری بشاگرد توسط گروه‌ جهادی گفت: این پروژه با حضور 20 نفر از بسیجیان جهادگر در مدت 10 روز انجام شد.

خبرگزاری فارس: مرمت مسجد روستای دهیاری بشاگرد توسط گروه‌ جهادی
 

به گزارش عصربشاگرد، به نقل از روابط عمومی بسیج سازندگی هرمزگان، اکبر کرمشاهی مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به مرمت و بهسازی مسجد دهباری بشاگرد اظهار داشت: این پروژه با حضور 20 نفر از بسیجیان جهادگر در مدت 10 روز انجام شد.

وی با اشاره به جزئیات مرمت و بهسازی مسجد دهباری تصریح کرد: رنگ‌امیزی، گچبری و غیره از جمله فعالیت گروه جهادی در این مسجد است.

مسئول بسیج سازندگی بشاگرد با اشاره به ظرفیت‌های محرومیت زدایی در این شهرستان گفت: بشاگرد دارای روستاهایی است که از محرومیت بسیار زیاد رنج می‌برند و بسیج سازندگی با قدرت تمام وارد عرصه شده است و در زمینه‌های مختلف مردم را یاری می‌دهد.

وی با اشاره به اقدامات بسیج سازندگی در سال‌های اخیر گفت: این سازمان با اعزام گسترده گروه‌های جهادی از سراسر کشور به بشاگرد روند توسعه منطقه را تسهیل بخشیده است.

کرمشاهی ساخت مسجد، مدرسه، خانه عالم، خانه بهداشت، غسالخانه، سرویس بهداشتی و غیره را از جمله پروژه‌های محرومیت زدایی دانست و افزود: این فعالیت‌ها در بازه‌های زمانی 3 الی 12 روز توسط گروه‌های جهادی انجام می‌شود.

انتهای پیام/88001/س

 

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: مرمت مسجد روستای دهیاری بشاگرد،مسئول بسیج سازندگی بشاگرد،اکبر کرمشاهی ,
تاریخ : چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 652
نویسنده : فــردیـن احـمدی

معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب شد

 

علی خرم نسب با حکم استاندار هرمزگان به عنوان معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب شد.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از روابط عمومی و امور بين الملل استانداری هرمزگان، دكتر جاسم جادری استاندار هرمزگان با صدور حکمی علی خرم نسب را به عنوان معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان منصوب کرد.

در متن این حکم آمده است:

با استعانت از خداوند منان، نظر به تعهد و تجارب مفید جنابعالی به موجب این ابلاغ به سمت معاون دفتر امور روستایی و شوراها منصوب می شوید.

امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب وظایف محوله و در راستاي تحقق اهداف و آرمان هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و پيروي از منويات مقام معظم رهبری حضرت آيت الله العظمي امام خامنه اي "مدظله العالي"  و سياست هاي دولت تدبير و اميد موفق باشيد.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: معاون دفتر امور روستایی , استانداری هرمزگان , دكتر جاسم جادری , بشاگرد نيوز ,
تاریخ : چهار شنبه 14 مرداد 1394
بازدید : 411
نویسنده : فــردیـن احـمدی

فروغ همدلی در سایه زندگی جهادی

روزنامه کیهان در صفحه گزارش روز نوشت : «حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد.»

این گزارش که بخش دوم آن در روز چهارشنبه چهاردهم مرداد 1394 هجری خورشیدی به چاپ رسید می افزاید، می افزاید: «حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد.» این بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جهادگران بسیج سازندگی است. جایی که رهبر انقلاب بارها به برکت حرکت های جهادی و البته اهمیت این موضوع در اسلام تاکید می کنند. اردوهای جهادی در سال های اخیر توانسته به پلی تبدیل شود برای ارتباط میان اقشار محروم جامعه با جمعی از جوانان انقلابی و دارای دغدغه و حاصل این ارتباط بی شک چیزی نیست جز افزودن بر همدلی میان اقشار مختلف مردم و مسئولان.
با گذری از تاریخ جنگ به موضوعی جالب برمی خوریم. در بحبوحه جنگ فردی مثل حاج عبدالله والی به منطقه بسیار محروم بشاگرد در هرمزگان کوچ می کند تا با این عمل علاوه بر حل مشکلات مردم منطقه اهمیت رسیدگی به مستضعفان در انقلاب را یادآوری کند. در واقع می توان گفت اردوهای جهادی نه از اواخر دهه 70 بلکه از سال های اول انقلاب در قالبی دیگر آغاز شده بود. گذر از جنگ تحمیلی و مشکلات اقتصادی جامعه اما ما را به مرحله ای رساند که رهبر انقلاب به واسطه مشاهده ظرفیت های موجود در میان جوانان انقلابی کشور این بار فرمانی نه در وسعتی محدود بلکه درجهت رفع محرومیت ها در سراسر نقاط محروم کشور صادر کردند و واکنش جوانان انقلابی در مقابل صدور این فرمان رهبر انقلاب «لبیک گفتن» بود.
اردوهای جهادی خدمتی مادی و معنوی
اما آنچه که در سال های اخیر نمایان شده است این است که جاده اردوهای جهادی جاده ای یک طرفه نیست و علاوه بر محرومیت زدایی از مردم محروم به نوعی به سرمایه سازی برای نظام از طریق پرورش تفکرهای انقلابی می پردازد و این تعامل جوانان انقلابی، مردم و مسئولانی که در قالب فعالیت های جهادی قرار می گیرند خود می تواند مصداقی بارز از همدلی در کشورمان باشد. رهبر معظم انقلاب خود در دیدار با جهادگران بسیج سازندگی با اشاره به اهمیت اردوهای جهادی می فرمایند: « بسیج سازندگی و این اردوهای هجرت را قدر بدانید. شما که خودتان محورهای اصلی این حرکت عظیم هستید این را قدر بدانید و خدای متعال را شاکر باشید. مسئولین، دیگران، مدیران و کسانی که دست اندرکار امور هستند، آنها هم این حرکت عظیم را قدر بدانند. سال تحصیلی، درس را خوب بخوانید، با تحقیق بخوانید، قصدِ رسیدن به قله های علمی را پیدا کنید. در دوره فراغت هم ساعات را، روز و شب را، با این حرکت زیبا و باشکوهِ خدمت به مردم غنی کنید.»
ایشان خاطرنشان می کنند:«این کارِ اردوهای هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگی یکی از برکاتش خدمت رسانی است که میلیون ها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهره مند میشوند. از لحاظ مادی، از لحاظ امور روزمره زندگی، از لحاظ معنوی و هدایت بهره مند می شوند. شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستائی در بین جوانان و در بین مردم مظهر مجسم آیه قرآن است و آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد. «کونوا دعاة النّاس بغیر السنتکم»؛(3) شما با عمل خودتان مردم را به ایمان، به اسلام، به دین دعوت می کنید. این خدمت رسانی است؛ خدمت رسانی مادی و خدمت رسانی معنوی. از این مهم تر، خدمتی است که شما به خودتان می کنید و استعدادهای درونی خودتان را فعال میکنید و به بالقوه هایی که در وجود شما هست فعلیت می بخشید. تجربه پیدا می کنید با زندگی مردم آشنا می شوید. این حصارهای طبقاتی شکسته می شود و واقعیت های زندگی را لمس می کنید. در خودتان شعف و بهجت خدمت رسانی را احساس می کنید و این احساس را در وجود خودتان زنده می کنید. کسی که لذت خدمت و کار را بچشد، از کار خسته نمی شود. همان طور که در گزارش ها برادران عزیز گفتند، من هم قبلاً در گزارش ها خوانده ام جوانی که این لذت را در وجود خودش کشف کرد از خدمت خسته نمی شود این هم فایده دوم که فایده بسیار بزرگی است.»
صفا و صمیمیت در سفره های ساده
برای درک بهتر موضوع بهتر است نظر یکی از جهادگران را جویا شویم. ندا غلام پور در این خصوص می گوید: «در اردوهای جهادی شاید محل اسکان هتل نباشد و پذیرایی شام و ناهار حتی در نان و پنیری خلاصه شود اما بر سر این سفره های ساده و بی ریا صفا و صمیمیت بسیاری وجود دارد. شاید در اردوهای جهادی از آسایش خبری نباشد اما تا دلتان بخواهد آرامش هست. سهم هر کس از این آرامش به میزان اخلاص، تلاش و کوشش جهادی اش باز می گردد. شاید گاهی خسته شوی اما دریایی از شادی و شعفی را در دل محرومین حس می کنی و این حس است که جهاد را زیبا می کند و این گونه است که ما این بار هم راهی جهاد می شویم.»
پس از گذر از صحبت های غلامی سراغ یکی از روحانیونی می رویم که با انگیزه ای نشاط آفرین برای جهاد در راه خدا در مناطق محروم حضور یافته است. حجت الاسلام محمد رضایی شریف آبادی یکی از مبلغان فعال در مناطق محروم کشور به خصوص در مناطق جنوبی کرمان است که بار همت را بر دوش نهاده است تا علاوه بر نشر معارف در آبادانی آن مناطق نیز سهیم باشد. وی هم اکنون معاون تبلیغ مدرسه معصومیه(س) و مسئول گروه جهادی مروّجین مذهب است. شریف آبادی در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید:« با مشورتی که با یکی از مراجع بزرگوار، بعضی علما و اساتید کردم برای تبلیغ در جنوب کرمان به صورت خودجوش و تنهایی به این مناطق رفتم و خداوند توفیق داد که در همان ابتدا در 30 مدرسه با جمعیتی بالغ بر 3 هزار نفر سخنرانی داشته باشم و پس از بازگشت بنا بر درخواست آن ها به همین تعداد کتاب رساله توضیح المسائل را برایشان ارسال کردم. البته در این کار هیچ اجباری نبود بلکه برای ما مهم آن بود که با احکام دین آشنا شوند و با انتخاب خودشان مرجع تقلیدشان را برگزینند.»
استقبال از مسائل دینی
وی ادامه می دهد:« جنوب کرمان از نظر وسعت خیلی مکان بزرگی است، در این منطقه به علت نبود روحانی ثابت مردم نسبت به احکام و معارف دین اطلاع کافی ندارند و خیلی تشنه فراگیری هستند، یک نمونه عرض کنم برای سخنرانی به یک دبیرستان رفتم که 200 دانش آموز پسر داشت، در کل زمان سخنرانی این تعداد دانش آموز ساکت نشسته بودند و با دقت گوش می دادند در حالی که توقع می رفت که شلوغ کنند و آرام و قرار نداشته باشند، در روستاها هم وضع به همین منوال هست، به طوری که هنگام قصد ترک روستا را داریم می بینیم که مردم گریه می کنند که چرا می خواهید بروید؟ مردم آن چنان علاقه مند هستند که نیازی به معرفی خودمان نیست و هر طلبه و روحانی که به آنجا برود، مردم سریع یک منزلی را مهیا می کنند، مسجد هم که آماده است و جمعیت آماده و تشنه کسب معارف الهی است.»
خودتان لحظه ای تصور ید! عده ای جوان خاکی، ساده و بی آلایش بدون هیچ چشمداتی و صد البته با انگیزه فراوان برای خدمت به شما در سخت ترین شرایط کنارتان باشند. بدون شک شما نیز تلاش خواهید کرد تا نهایت استفاده را از خدمات ارائه شده توسط این جوانان ببرید تا زحمات آنها هدر نرود. مردم روستای های محروم کشورمان نیز دقیقا پس از گذشت مدتی چنین احساسی را نسبت به جهادگران پیدا می کنند. این بار برای آشنایی بیشتر با فضای اردوهای جهادی و البته تاثیرگذاری این اردوها با سیدعلی رضا سجادی مسئول گروه جهادی محمد رسول الله هم صحبت می شویم. این جهادگر در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: «گروه حضرت محمد رسول الله مدت شش سال است که با حضور نفراتی از استان های تهران و قم به مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان می رود. گروه ما سعی دارد تا در مناطقی که گرفتار معضلات فرهنگی هستند به فعالیت بپردازد. در واقع ما به سراغ کارهایی می رویم که نیازمند کار گروهی است و به تنهایی توسط مردم منطقه امکان پذیر نمی باشد. همین بود که ما منطقه سیستان و بلوچستان را که اتفاقا متقاضی زیادی برای فعالیت نداشت را انتخاب کردیم.»
فقر فرهنگی در مناطق محروم
وی ادامه می دهد:« مردم این مناطق محروم دارای سطح سواد پایین و فقر فرهنگی زیادی هستند و ما در تلاش هستیم تا این دست از مشکلات را حل کنیم. ما در هر دو منطقه شیعه نشین و سنی نشین منطقه برنامه های تربیتی داریم و علاوه بر اقشار مختلف از مردم منطقه بین ما قرار می گیرند برای دانش آموزان که سازنده آینده مناطق هستند برنامه های ویژه ای برگزار می کنیم.»
سجادی همچنین در خصوص انگیزه خود و دیگر اعضای گروه جهادی حضرت محمد(ص) از حضور در مناطق محروم می گوید:« ما پس از شناسایی منطقه احساس کردیم که علاوه بر وظیفه اخلاقی باید به ندای رهبر انقلاب لبیک بگوییم و در مناطق حضور پیدا کنیم. ما به عنوان یک مسلمان احساس وظیفه کردیم و به نظرمان آمد برای عملکرد مطلوب باید به صورت مستمر در مناطق مورد نظرمان فعالیت کنیم.اما متاسفانه یکی از آفات فعالیت های جهادی در مجموع این است که فعالیت ها به صورت مقطعی است و استمرار نمی یابد.»
مسئول گروه جهادی محمد رسول الله(ص) بیان می کند:« نفراتی که در این چنین فضاهایی حضور می یابند وقتی محرومیت های مناطق را می بینند با اخلاص کار می کنند و واقعا هیچ دنیای مادی در فعالیت های جهادی نیست و اگر فردی در توکل و توسلش دچار خدشه شود کم می آورد. فعالیت های جهادگران برای مردم محرومی که بعضا شاید به اضطرار هم رسیده باشند تاثیرگزار است.»
وی تصریح می کند: «دیدن افرادی که با کم ترین امکانات زندگی شان را سر می کنند در زندگی افراد جهادگر توازن ایجاد می کند و از طرفی فرصتی مناسب برای خودسازی است. بچه های جهادگر با بازگشت از اردو در میان اطرافیان خود مرکزیت پیدا می کنند و بعد از مدتی عده ای را دور خودشان جمع می کنند که این کار خیلی بزرگی است. شخصی که حاضر می شود کیلومترهای زیادی را طی کند و تا سیستان و بلوچستان برود و دشواری های منطقه را به جان بخرد بدون شک قدرت تاثیرگزاری بالایی پیدا می کند.»
محیط تبلیغ وسیع
پس از شنیدن صحبت های سیدعلی رضا حرف هایمان با حجت الاسلام رضایی را از سر می گیریم. رضایی در ادامه حرف هایش به ما می گوید: «برگزاری نماز جماعت و بیان احکام آسان ترین کار ماست، ما به برگزاری کلاس های مختلف قرآن، احکام، آموزش نماز، حلقه های معرفت در مسجد و کلاس عقاید معرفتی می پردازیم. طلبه هایی هستند که کارهای عمرانی می کنند از ساخت مسجد گرفته تا احداث سرویس های بهداشتی. همچین سر زدن به خانواده شهدا و ایتام، عیادت از افراد مریض و سر زدن به خانواده آن ها از جمله کارهای تبلیغی است. باید توجه داشت که محیط تبلیغ به اندازه ای وسیع است که از صبح تا شب کار هست.»
وی ادامه می دهد: «برای تبلیغ به روستایی رفتم که پشت کوه بود و 10 کیلومتر جاده خاکی داشت، میزبان ما پیرمردی بود. او گفت جوان های روستا به نماز نمی آیند، یک روز برای تماشای بازی فوتبال جوانان به محل بازی آن ها رفتم که مقداری از محیط روستا دور بود، جاده خاکی و هوا بسیار گرم بود. جوان ها که از دور می دیدند حاج آقایی دارد می آید تعجب کرده بودند و همین طور به بازی خودشان ادامه می دادند. من هم یک بیست دقیقه ای بازی آن ها را تماشا کردم. آنها فهمیده بودند که من فقط برای تماشای فوتبال رفته ام و برای موعظه به آن محل نرفته ام. بعد از مدتی به یکی از جوان ها گفتم که می توانی یک دقیقه بچه ها را جمع کنی، از آنجایی که بیست دقیقه بود در محل ایستاده بودم و راه نسبتاً طولانی را طی کرده بودم، خیلی سریع جمع شدند، در این موقع یک حدیث گفتم و رو به آن ها گفتم: امشب مسجد بیایید اگر به شما بد گذشت، دیگر نیایید! اتفاقاً آن شب به مسجد آمدند و من هم نماز مختصری خواندم و یک سخنرانی کوتاه بعد از نماز کردم، چون هوای مسجد از محیط بیرون گرم تر بود، به بیرون مسجد رفتیم و مشغول صحبت شدیم و گل گفتیم و گل شنیدیم، بحثی از مسائل دینی نکردم، مگر اینکه خود آن ها سؤالی را می پرسیدند.
متوجه شده بودند که این حاج آقا با حاج آقا قبلی که فقط روی منبر می رفته فرق دارد! خلاصه با آن ها رفیق شدیم، حتی یک روز تفریحی به اطراف روستا نزدیک سد رفتیم و در آن محل با بچه ها شنا کردیم، بعد هم تکلیف کردیم که بچه ها وضو بگیرند که به جز یک نفر بقیه اشتباه وضو گرفتند، همان تفریح ما باعث شد که بچه ها وضو را یاد بگیرند، این یکی از بهترین خاطره های من است.»
در هر حال به نظر می رسد اردوهای جهادی توانسته اند به الگویی تبدیل شوند برای شکستن فاصله های طبقاتی و در کنار هم بودن. در کنار هم بودنی که می تواند علاوه بر افزودن وحدت ما را به قله های موردنظرمان نزدیک و نزدیک تر کند.
*منبع: روزنامه کیهان
**گروه اطلاع رسانی** 1893**2002**9131



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: حاج عبدالله والی،منطقه بسیار محروم بشاگرد،مشکلات اقتصادی،بسیج سازندگی،جهادگران ,
تاریخ : سه شنبه 13 مرداد 1394
بازدید : 597
نویسنده : فــردیـن احـمدی

ساخت ۳۰ مسجد در روستاهای کشور توسط بنیاد برکت

مسجد جامع کرمان
 بنیاد برکت اعلام کردکار ساخت ۳۰ مسجد در روستاهای محروم استان‌های آذربایجان شرقی، هرمزگان، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال آغاز شد.

به گزارش عصر بشاگرد ،به نقل از روابط عمومی بنیاد برکت اعلام کرد: ساخت این مساجد از مرداد ماه سال جاری با همکاری بنیاد برکت و نهادهای فرهنگی و عمرانی استان‌ها آغاز شده است و انتظار می‌رود حداکثر تا دهه‌  فجر امسال به بهره‌برداری برسند.

براساس این گزارش، از مجموع ۳۰ مسجد مذکور، ۱۰ مسجد در استان آذربایجان شرقی، ۱۰ مسجد در مناطق بشاگرد استان هرمزگان، ۵ مسجد در استان خراسان شمالی و ۵ مسجد در استان سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود.

طی ۶ ماه گذشته، بنیاد برکت اجرای برنامه‌ ساخت و تکمیل عملیات ساختمانی تعداد ۱۷۵ مسجد را در روستاهای مناطق محروم و فاقد مسجد در استان‌های ایلام، کرمان، اردبیل، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، لرستان، هرمزگان، همدان، اصفهان، سمنان، قم، مازندران، مرکزی و یزد شروع کرده است.

به گفته‌ معاون فنی و طرح‌های زیربنایی بنیاد برکت، حدود ۱۵۴ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مساجد برکت در استان‌های مذکور تخصیص یافته است.

وی افزود: از این تعداد، ۷ مسجد در استان ایلام، ۱۳ مسجد در استان کرمان، ۱۲ مسجد در استان اردبیل، ۱۶ مسجد در استان کرمانشاه، ۱۲ مسجد در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۱۲ مسجد در استان خراسان جنوبی، ۲۱ مسجد در استان خراسان رضوی، ۵ مسجد در استان خراسان شمالی، ۳ مسجد در استان هرمزگان، ۱ مسجد در استان مرکزی، ۸ مسجد در استان همدان، ۲ مسجد در استان یزد، ۴ مسجد در استان اصفهان، ۱۱ مسجد در استان آذربایجان شرقی، ۲ مسجد در استان آذربایجان غربی، ۲۴ مسجد در استان خوزستان، ۱ مسجد در استان سمنان، ۷ مسجد در استان سیستان و بلوچستان، ۵ مسجد در استان مازندران، ۱ مسجد در استان قم، ۲ مسجد در استان گلستان و ۶ مسجد در استان لرستان، در حال ساخت هستند.

بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام( ره)، پروژه‌ها‌ی ساخت مساجد در روستاهای محروم فاقد مسجد را با پی‌گیری ادارات کل ستاد اجرایی در استان‌های مذکور و همکاری و هماهنگی دفاتر امور روستایی و عشایری استانداری‌ها، ادارات کل تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای ذی‌ربط به انجام می‌رساند.

ساخت مساجد در روستاهایی که  در اولویت هستند براساس قراردادی با سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور و با رعایت ضوابط فنی و متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه، انجام می‌گیرد.

منابع: خبرگزاري مهر



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: ساخت10 مسجد در مناطق بشاگرد , بنيادبركت , استان هرمزگان , ساخت ۳۰ مسجد در روستاهای محروم ,
تاریخ : سه شنبه 13 مرداد 1394
بازدید : 416
نویسنده : فــردیـن احـمدی

سازندگی و خودسازی در اردوهای جهادی

روزنامه کیهان در صفحه گزارش روز نوشت: جوانانی کم ادعا اما پردغدغه، نقاطی دوردست اما با صفا، فضایی مملو از بی امکاناتی اما صمیمی، مردمانی تنگدست اما گشاده رو، غذاهایی کم و البته کم هزینه اما دلچسب و ...همگی در کنار هم می شود بخشی از ذهنیتی که با رفتن به اردو های جهادی برایتان به وجود می آید.

این گزارش که بخش نخست آن در روز سه شنبه سیزدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی انتشار یافته ، می افزاید: اردوهایی که در سال های اخیر با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسید و تبدیل شد به جبهه ای از جبهه های انقلاب که در آن در کنار نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و صدالبته خودسازی جوانان متعهد ایرانی رقم می خورد.

بدون شک دوران دفاع مقدس یکی از برجسته ترین نقاط تاریخ ایران خواهد بود اما نمی توان این موضوع را کتمان کرد که در پس هر جنگی ویرانی و آسیب های بسیاری وجود دارد و در جنگ تحمیلی هشت ساله کشورمان با رژیم بعث عراق نیز آسیب های فراوانی به بسیاری از سخت افزارهای کشور و صدالبته آسیب های بسیاری بر زندگی مردم وارد شد. حال بر این موضوع تبعیض های پیش از انقلاب و فقر و محرومیت های آن دو را نیز بیفزایید!
راهکار رفع محرومیت ها
با نگاهی اجمالی می توان فهمید کشور پس از پایان جنگ با هجمه گسترده ای از کارهای زمین مانده روبرو بود و تنها نکته ای که در این سال ها بر ماجرا افزوده می شد تشدید تحریم هایی بود که با خیال بر زمین زدن ایران وضع می شد. اما آیا تکلیف در این خصوص چه بود؟
رهبر معظم انقلاب اما با تدبیری بجا و در جهت رفع محرومیت ها دستور به تشکیل گروه های جهادی داد. گروه هایی که خیلی زود با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به ندای رهبری در سراسر کشور حضور یافتند و این شروعی بود بر زندگی جهادی.
در سال های اخیر اردوهای جهادی تبدیل شده است به پنجره ای برای دیدن زندگی با نگاهی متفاوت و ارائه سبکی متفاوت از زندگی. اما بهتر است پیش از تشریح هرچه بیشتر ابعاد مختلف فضای زندگی جهادی برای درک بهتر چگونگی برگزاری اردوهای جهادی با مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران همکلام شویم.
اجرای طرح هجرت3 با مشارکت دانش آموزان
سرهنگ عبدالله اصغری مسئول سازمان بسیج سازندگی استان تهران در گفت و گو با گزارشگر کیهان در این خصوص می گوید: «طرح هجرت 3 یکی از طرح هایی است که فعالیت های جهادی در قالب آن با همکاری آموزش و پرورش در تابستان اجرا می شود. ما در این طرح به دنبال اهدافی مثل بهره مندی از توانمندی های جوانان درجهت غنی سازی اوقات فراغت آنها، تقویت مبانی اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان، کمک به دولت در جهت کاهش هزینه ها، تقویت فرهنگ مشارکت پذیری جوانان و ایجاد فضایی مناسب برای فعالیت های گروهی هستیم.»
وی می افزاید: «این اردوها در سال 94 از 29تیر آغاز شده است و تا 25 شهریور ادامه خواهد داشت. مدت این اردوها 10 روز است و دانش آموزان در این مدت به زیربناسازی و بهسازی مدارس و آموزشگاه ها می پردازند. خواهران در این اردوها طراحی های درونی و بحث رنگ آمیزی را انجام می دهند و وظیفه انجام دیوارنویسی و تعمیر میز و نیمکت ها بر عهده آقایان است.»
صرفه جویی کلان در هزینه ها
اصغری در ادامه می گوید: «براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری تعداد 303 آموزشگاه در سطح استان تهران تحت پوشش قرار می گیرند. با مشارکت دانش آموزان در این اردوها صرفه جویی بسیاری در هزینه ها می شود. بطور مثال هزینه خریداری یک میز و نیمکت 100هزار تومان است اما در این اردوها با 30 هزار تومان یک میز و صندلی مجددا بازسازی می شود. طبق برآوردهای صورت گرفته در اردوهای طرح هجرت امسال نزدیک به 13 هزار میز و صندلی بازسازی خواهد شد. همچنین نزدیک به 250 هزار متر از دیوارهای آموزشگاه ها رنگ آمیزی می شود و در ادامه نزدیک به 27 هزار متر از فضای آموزشگاه ها نیز دیوارنویسی خواهدشد.»
اعزام جهادگران به نقاط محروم
پس از شنیدن صحبت های اصغری در خصوص اردوهای جهادی درون شهری که در قالب طرح هجرت به اجرا می رسد به بررسی اعزام جهادگران به نقاط محروم کشورمان می پردازیم. اردوهایی که این روزها علاوه بر رفع محرومیت ها هنگامی که با دوری از خانواده و امکانات و رفتن به دوردست ترین نقاط کشور همراه می شود خود به سبکی از زندگی اسلامی در راستای خودسازی تبدیل می شود. برای بررسی این موضوع سراغ یکی از جهادگران جوان اما پردغدغه کشورمان می رویم.
محمدامین میرجی مدیر گروه جهادی سلمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان می گوید: «گروه جهادی ما سه سال است که تاسیس شده است و در استان های کرمان و هرمزگان فعالیت دارد. ما در 12 روستادر منطقه بشاگرد فعالیت داریم. اغلب فعالیت های ما در حوزه های قرآنی و مباحث احکام است و حتی یک دوره اردوی مشهد نیز برای نفرات برتر این کلاس ها برگزار کردیم.»
وی می افزاید: «ما در مباحث فرهنگی، احکام و امامت بصورت مستمر در طول دو سال اخیر در کنار مردم منطقه بوده ایم و این حضور محدود به ایام اردوهای ما نیست و در مناسبت هایی همچون عید غدیر و دهه فجر نیز ما تلاش می کنیم تا در کنار مردم مناطق محروم باشیم.»
این جهادگر 22 ساله در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان در خصوص دغدغه اش از حضور در فضای جهادی می گوید: « برای آغاز کار تنها دغدغه ما گفتار رهبر معظم انقلاب درباره تشکیل گروه های جهادی بود و فقط به این فکر بودیم که حرف ایشان روی زمین نماند و البته در ادامه توانستیم تشکیلات و مجموعه ای مناسب این فعالیت را ایجاد کنیم.»
میرجی در ادامه می گوید: «مسئولان در مواجهه با اردوهای جهادی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ای مسئولان محلی هستند که وضعیت مردم را مشاهده می کنند و با ما همکاری دارند و دسته دیگر مسئولان استانی هستند که درصد همکاری آنها کمتر است.»
پیشنهاد به جوانان
این جوان جهادگر خطاب به دیگر جوانان کشورمان می گوید: «پیشنهاد من این است که جوانان حداقل یکبار هم که شده فضای اردوهای جهادی را تجربه کنند. ما خودمان نیز در اردوها به دنبال حضور افراد ثابت نیستیم. خیلی از همین جوانانی که یک بار با ما همراه می شوند روزهای پس از اردو سراغ ما را می گیرند و از ما می خواهند تا برنامه ای برای آنها تدارک ببینیم زیرا نسبت به خودشان و همچنین نسبت به جامعه دغدغه پیدا کرده اند.»
وی در پایان تاکید می کند: «باید گروه های جهادی برای حضور در مناطق محروم برنامه پنج یا 10 ساله داشته باشند و با شناسایی مناسب حضور مستمر در این مناطق بعمل آورند.»
اصلاح سبک زندگی دغدغه اصلی
در اردوهای جهادی
مصطفی صادق نیا مسئول گروه جهادی معبری به آسمان نفر بعدی است که با او هم صحبت می شویم.
جهادگر برتر کشور در سال 91 در توضیح نحوه آغاز فعالیت های جهادی خود و در ادامه فعالیت های گروه جهادی معبری به آسمان می گوید: «کار جهادی را از سال87 و با رفتن به روستای کُنجه از مناطق محروم استان خراسان جنوبی شروع کردیم و در ادامه نیز در طی هفت سال 15 اردو در استان کرمانشاه، یک دوره اردو در خوزستان و یک دوره اردو نیز در مناطق سنی نشین استان کردستان برگزار شد. دغدغه از ایجاد گروه معبری به آسمان در مرحله اول خودسازی نیروهای جهادی و در ادامه خدمت رسانی به مردم مناطق محروم در عرصه های متفاوت بود و نقطه مشترک این اهداف ما اصلاح سبک زندگی هر دو گروه یعنی جهادگران و مردم مناطق محروم کشورمان بود.»
وی می افزاید: «همان طور که گفته شد ما در مجموع 18 دوره اردو برگزار کردیم. در طی سال های اخیر 200 روستای بخش سر فیروزآباد استان کرمانشاه تحت پوشش فعالیت های جهادگران معبری به آسمان بوده است و در مجموع ساخت 10 مسجد، 2 غسال خانه، 2 خانه عالم، ساخت یک خانه برای خانواده ای محروم، ترمیم مدارس روستاها، ساخت 20 سرویس بهداشتی، برنامه ریزی جهت آبرسانی به روستاها و ترمیم منازل روستایی در کل روستاها بخشی از فعالیت های عمرانی مجموعه در مناطق محروم بوده است.»
صادق نیا ادامه می دهد: «ما علاوه بر عرصه عمرانی در زمینه های بهداشتی، اعتقادی، فرهنگی و ورزشی نیز در مناطق خدمت رسانی می کنیم. در سال های گذشته در زمینه بهداشتی برگزاری کلاس های آموزشی، ترمیم دندان 2000 نفر از روستائیان با حضور پزشکان برجسته و ویزیت 15000 هزارنفر روز از اهالی از جمله فعالیت های معبری به آسمان در مناطق محروم کشورمان بوده است.»
مشارکت روحانیون در فعالیت های اعتقادی
جهادگر برتر کشور در سال 91 بیان می کند: «در زمینه های اعتقادی نیز تلاش شده است تا با حضور نزدیک به 30 روحانی توانمند فعالیت های مذهبی و پرسش و پاسخ هایی با محوریت موضوعات مربوط به احکام و عقاید برقرار شود و در کنار این موضوع راه اندازی هیئت های روستایی و برگزاری مراسم های ماه مبارک رمضان و همچنین ماه محرم با همکاری جهادگران در روستا ها از دیگر فعالیت های اعتقادی گروه بوده است. در حوزه فرهنگ نیز محور فعالیت ها کار بر روی سبک زندگی بوده است و تمام تلاش مجموعه این بوده است که سبک زندگی اسلامی در میان مردم منطقه و جهادگران رواج یابد.»
وی تصریح می کند: «بخش پایانی برنامه ها هم برنامه های ورزشی بوده است که در این حوزه فوق العاده موفق بودیم و بطور مثال برنامه ای با عنوان قوی ترین مردم روستا با همکاری بچه های جهادی در مناطق برگزار شد که با استقبال بی نظیری مواجه شد و البته هدف اصلی گروه در عرصه ورزشی احیای برنامه های بومی منطقه بوده است و به همین منظور در منطقه زورخانه ای نیز احداث شد. در مجموع در حوزه ورزش عملکرد گروه به گونه ای بود که مردم با وجود دغدغه های زیادشان حاضر شدند پس از مدت ها دوباره در عرصه های ورزشی حاضر شوند.»
نیاز به آموزش برای توسعه اقتصادی مناطق محروم
مسئول گروه جهادی معبری به آسمان عنوان می کند: «غالبا شغل مردم این مناطق دامداری و کشاورزی است و مردم منطقه اتفاقا در این حوزه ها توانمند هستند اما در مباحث علمی و آموزشی ضعیف هستند و با توجه به کم آبی منطقه مردم نیازمند تدبیر دولت هستند.»
صادق نیا در ادامه در خصوص روند جذب جهادگران می گوید: «اکثرا جذب نفرات ما با تبلیغات خود جهادگران و همچنین پخش کلیپ های اردوهای قبلی صورت می گیرد و ما در هر اردویمان دست کم 200 نفر را به مناطق اعزام می کنیم و برگزاری اردوی جهادی خانوادگی نیز راهکار دیگری برای بازتاب فعالیت های ما بوده است زیرا هر چقدر بازتاب فعالیت های جهادی در خانواده ها، دانشگاه ها، مدارس و حوزه ها بیشتر شود موجب استقبال بیشتر بچه ها می شود و در خصوص تاثیرگذاری اردوها نیز می توان به همین موضوع کفایت کرد که بچه ها در اردوها حتی پول توی جیب خودشان را هم برای رفع مشکلات مردم منطقه هزینه می کردند و بودجه بسیاری از پروژه ها توسط خود بچه ها تامین شده است.»
وی خاطرنشان می کند: «طبیعتا هر کسی که بخواهد وارد فضای جهادی شود از ابتدا به مشکلاتی بر می خورد چون اردوی جهادی کاری تعریف نشده در کشور است و مسئولان با خود کنار نمی آیند که تعدادی جوان با گذشتن از امکانات و رفاه زندگی معمولی شان با افتخار به دنبال انجام بدترین کارها هستند و این در حالی است که نیروهای رسمی برخی ادارات با التماس مسئولان هم به همین مناطق محروم نمی روند. ما در بیشتر جاهایی که کارها را پیگیری می کردیم مایوس می شدیم چه در سطح کلان و چه در سطح پایین و در این میان همواره مسئولانی بوده اند که با مساعدت ها و نامه نگاری هایشان باعث حل شدن مشکلاتمان شده اند.»
اعزام 66 گروه جهادی از تهران به مناطق محروم
پس از شنیدن صحبت های صادق نیا در خصوص موانع موجود در مسیر فعالیت های جهادگران مجددا سراغ اصغری می رویم.
مسئول بسیج سازندگی سپاه استان تهران به گزارشگر کیهان می گوید: «علاوه بر طرح هجرت دیگر قالب برپایی طرح های جهادی حضور گروه های جهادی در مناطق محروم است در همین زمینه تعداد 80 گروه در سطح استان تهران به فعالیت می پردازند که از این تعداد 66 گروه جهادی در تابستان جاری به مناطقی از استان های تهران، آذربایجان شرقی، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، مرکزی، اصفهان و مازندران اعزام می شوند. این گروه ها همه ساله علاوه بر تابستان در تعطیلات نوروز نیز به مناطق محروم کشورمان اعزام می شوند که برای این منظور 20 روز پیش از شروع اردو جهت شناسایی به مناطق اعزام می شوند.»
حضور بیش از 2000جهادگر در مناطق محروم
اصغری تصریح می کند: «در مجموع در تابستان جاری 2هزار و 100 نفر از جهادگران استان تهران در اردوهایی 12 روزه به مناطق محروم و کم برخوردار استان های ذکر شده اعزام می شوند. این نفرات در مناطق یاد شده به فعالیت های عمرانی همچون ساخت مسجد، مدرسه و خانه بهداشت می پردازند و در کنار این فعالیت ها به انجام امور فرهنگی و همچنین فعالیت هایی در حوزه سبک زندگی می پردازند. مشاوره دادن در خصوص توسعه صنایع دستی در روستاهای مستعد، اصلاح باغات و افزایش سرانه تولید و همچنین اعزام تیم های درمانی از دیگر فعالیت های گروه های جهادی است.»
اصغری ادامه می دهد: «غنی سازی اوقات فراغت جوانان، انجام اقداماتی در جهت دامداری، آشنایی با فرهنگ کار گروهی، کمک به توسعه و سازندگی و در کنار این مسائل ارائه مشاوره در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله اهداف اصلی گروه های جهادی در فعالیت های خود در مناطق محروم است. در بحث اقتصاد مقاومتی سپاه علاوه بر مشاوره در راستای اشتغال زایی بودجه ای را نیز برای همه استان ها در نظر می گیرد و تلاش می کنیم با ارائه این اعتبارات از مهاجرت مردم از روستاها جلوگیری کنیم. به طور مثال در استان تهران رقم اعتبارات اختصاص یافته 12 میلیارد تومان است که با این رقم در سال جاری بیش از هزار عنوان شغل ایجاد شده است.»
مسئول بسیج سازندگی استان تهران عنوان می کند: «کمک به آبادانی و سازندگی کشور، محرومیت زدایی در نقاط دور دست و بکارگیری جوانان سه ماموریت مورد نظر رهبری در برگزاری اردوهای جهادی است.»
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان می کند: «دلیل عدم استمرار فعالیت گروه های جهادی محصل بودن بسیاری از جهادگران است. بسیاری از گروه های جهادی متشکل از دانشجویان و دانش آموزانی هستند که تنها در اوقات فراغت خود در تعطیلات نوروز و تابستان فرصت حضور در مناطق محروم را دارند. البته علاوه بر اردوهای جهادی بلندمدت در طول سال نیز اردوهایی یک روزه در قالب حلقه های صالحین در سطح استان برگزار می شود و یا اقشار خاصی همچون قشر بسیج مهندسین کشاورزی در روستاهای نیازمند در خصوص موضوعات کاشت و برداشت و افزایش سرانه تولید در مناطق حضور می یابند.»
بدون شک موضوعی که در این میان حائز اهمیت است بررسی هرچه بیشتر تفکر حاکم بر اردوهای جهادی و البته آثاری است که از آن برجای می ماند. 
*منبع : روزنامه کیهان



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: اعزام جهادگران به نقاط محروم , صرفه جویی کلان در هزینه ها , اردو های جهادی , روزنامه کیهان ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 421
نویسنده : فــردیـن احـمدی

 

ادعا در مورد فرزند دکتر ظریف خبرسازی است

یک مقام مسوول در وزارت امور خارجه ادعای یک سایت آمریکایی در مورد حضور فرزند وزیرامور خارجه کشورمان در مراسم ازدواج فرزند وزیر امور خارجه آمریکا را خبر سازی محض دانست.

به گزارش عصر بشاگرد ، این مقام مسوول ضمن تکذیب مطلب این سایت آمریکایی و بی پایه توصیف کردن آن گفت: برخی محافل خبری غیرمعتبر با سوء استفاده از روندهای خبری، با اغراض خاص و از آن جمله برای جلب مخاطب به تولید اخبار از این دست رو آورده اند.

وی ادامه داد: مناسب است رسانه های داخلی در بازنشر خبرها اعتبار منابع خود را مورد توجه قراردهند.

منبع: ایرنا

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: فرزند دکتر ظریف , ادعا , خبرسازی , رسانه های داخلی ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 438
نویسنده : فــردیـن احـمدی
با حضور مسئولان قضائی؛
نخستین مرکز همسر گزینی توسط بخش خصوصی با حضور دو معاون وزیر دادگستری و معاون دادستان کل کشور افتتاح شد.
مهر: هفته قوه قضائیه بود که رهبر انقلاب با تأکید بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاه های خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده ها، اینگونه مسائل را تقلیل دهند. بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری قوه قضائیه اعلام کرد: طلاق توافقی بدون مراجعه به مشاوره دیگر ثبت نمی شود. حالا قضات ملزم هستند تا زوج ها را قبل از طلاق به مراکز مشاوره راهنمایی کنند.

نکته دیگر در تقابل با موضوع طلاق مسئله ازدواج است. چالشی که در این روزها به دلیل قیمت های نجومی جهیزیه و مراسم عروسی بحث داغ رسانه ها قرار گرفته است. همچنین موضوع همسر گزینی یا همان همسریابی هم چند سالی است در دستور کار نهادهای فرهنگی و مرتبط با حوزه جوانان دست به دست می شود تا راهکاری برای انتخاب همسر صالح ایجاد شود. در این میان برخی از کارشناسان معتقدند باید در این خصوص بخش خصوصی وارد شود و دولت بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد.

عصر یکشنبه نخستین مرکز خصوصی همسر گزینی و مشاوره ازدواج در منطقه سعادت آباد تهران به نام مرکز مشاوره پیوند خانواده افتتاح شد. نکته قابل تامل در این افتتاحیه حضور سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور، مظفر الوندی معاون وزیر دادگستری، نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز، دکتر افروز روان شناس و رئیس سازمان نظام روان شناسی و جمعی از مسئولان و کارشناسان خوشنام در علوم روانشاسی کشور بود.

ساختمان مرکز مشاوره نبش خیابان سرو قرار داشت و مساحت آن حدود ۱۰۰ متر بود. ابتدا فکر نمی کردیم افتتاح این مرکز با حضور این مسئولان انجام شود اما بعد متوجه شدیم مدیر این مرکز مشاوره خصوصی خودش هم روانشناس خانواده است و هم معاون وزیر دادگستری است. با حضور میهمانان ویژه و قرائت قرآن توسط وزیر سابق دادگستری و معاون فعلی دادستان کل کشور مراسم آغاز شد.

ابتدا سید احمد قائمی مدیر مرکز روانشناسی پیوند خانواده (معاون وزیر دادگستری) گفت: هدف ما اصول صحیح همسرگزینی و انتخاب عاقلانه شریک زندگی و آموزش زوج های جوان برای زندگی پایدار است. این در حالی است که بسیاری از زوجین فکر می کنند پایداری عشق در زندگی کار آسانی است در حالی که بسیاری از زوج ها به سرعت ناکامی و سرد می شوند در دو سه سال نخست زندگی تجربه می کنند.

تدوین الگوی ایرانی اسلامی خانواده

در ادامه دکتر غلامعلی افروز گفت: از اینکه این مرکز ایجاد شده بسیار خرسندم و دلیل آن این است که باید به موضوع خانواده توجه بیشتری شود. در اصل ۱۰ قانون اساسی هم موضوع تسهیل ازدواج و قوام خانواده تاکید شده است. بنده به عنوان رئیس اندیشکده خانواده در نهاد رهبری روی الگوی اسلامی - ایرانی در حال مطالعه هستیم تا این الگو را به جهان تعریف و ترویج کنیم. در این الگو باید صدا و سیمای ما، آموزش و پرورش، مشاوره ها و صنعت و همه خانواده محور باشد. تعریف می کنیم که باید هر ۵۰۰ خانواده ایرانی یک وکیل، یک پزشک و یک مشاور داشته باشند. هم اکنون این طرح را آماده کردیم تا اجرایی شود.

وی افزود: امیدواریم در این مرکز بگویند فرهنگ های غلط را دور بریزید. بزرگتر بودن زن نسبت به زن ویژگی است و حضور در کارگاه ها ضروری است. بگویند که اگر خانواده سالم و آرام باشد دیگر شب اداری، انگشت جویدن و استرس را در اعضای خانواده نخواهیم داشت.

اصالت خانوادگی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد

در ادامه سید مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور گفت: در یکی از کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۴ اعلام شد که ۳ میلیون زوج متارکه کرده اند و علت بیشتر آن فضای مجازی بوده است. برای همین موضوع انتخاب صحیح اولویت است. به اعتقاد من باید اصالت خانوادگی، عفت و پاکدامنی و تفاهم فکری و اخلاقی زوجین ملاک تشخیص و انتخاب باشد چرا که بیشتر دلایل طلاق ها موضوع اختلاف فرهنگی است.

باید مشکلات ریشه ای حل شود

نجفی توانا رئیس کانون وکلای مرکز هم در این مراسم، گفت: یکی از دلایل اصلی طلاق سست شدن بنیاد خانواده است و باید به این بیندیشیم که چرا برخی جوانان دین گریز شده اند. چرا از هر ۱۰۰۰ جرم یکی کشف می شود و چرا باید با ۱۵ میلیون پرونده قضائی ۳۰ میلیون ایرانی در دادگاه ها تردد کنند. قطعا باید ریشه مشکلات را پیدا کنیم تا بهترین مشاوره را ارائه دهیم.

پس از اظهارات کارشناسان و مسئولان با حضور میهمانان کیک افتتاح این مرکز بریده شد. البته در حاشیه این مراسم هم برای نخستین بار سایت رسمی مرکز مشاوره و همسر گزینی (پیوند) رونمایی شد تا زوجین به این سایت www.peyvandezoj.com مراجعه کرده و ثبت نام کنند.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: نخستین مرکز همسرگزینی،بخش خصوصی،رهبر انقلاب،طلاق توافقی،ازدواج جوانان،دادگاه های خانواده، ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 544
نویسنده : فــردیـن احـمدی

طنز/ واکنش احمدی‌نژاد، ظریف، احسان علیخانی، جناب خان، امیر تتلو و...40ثانیه قبل از زلزله!

امیر تتلو در صفحه شبکه اجتماعی اش جنبش "بگو قدقد قدا؛ بعد یه تخم بذار، بعد زلزله کسی گشنه نمونه!" را برای هوادارانش پایه ریزی می کند.
آفتاب :
براساس اخبار رسیده گویا زلزله در تهران، در صورت وقوع از 40 ثانیه قبل از تکان دادن شهر، قابل پیش بینی است. بر اساس همین خبر، می خواهیم فرض کنیم برخی افراد معروف و غیر معروف در این 40 ثانیه تا زلزله چه کارهایی انجام می دهند:
 
 
بابک زنجانی: در آن شرایط حساس ، بلافاصله دستور می دهد جت شخصی اش را حاضر کنند تا از تهران خارج شود ولی بعد که یادش می آید در زندان است با میخ روی دیوار زندان حکاکی می کند: یادگاری از بابک ولوله، 4 ثانیه قبل از زلزله!
 
محمود احمدی نژاد: در اطلاعیه ای 39 ثانیه ای، زلزله در راه را ناشی از سوء مدیریت دولت جدید و عاملی برای حمله از 9 جهت به دولت خودش اعلام می کند و وعده بهار می دهد!
 
جواد ظریف: نسخه اصلی برجام را بر می دارد و یک جای مطمئن قایم می کند! بعد هم برای موگرینی، اشتون، کری، فابیوس و لاوروف این متن را پیامک می کند: 
گفتم، بدوم تا تو همه فاصله ها را
تا زودتر از واقعه گویم گله ها را
چون آینه پیش تو نشستم که ببینی
در من اثر سخت ترین زلزله ها را!
 
امیر تتلو: در صفحه شبکه اجتماعی اش جنبش "بگو قدقد قدا؛ بعد یه تخم بذار، بعد زلزله کسی گشنه نمونه!" را برای هوادارانش پایه ریزی می کند.
 
جناب خان: الو؟ معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه؟ آره مویم، جناب خان ... ببین کاکو ، چادرهای مسافرتی و کیسه خوابها و کنسروها رو بعد زلزله بفرست به نشونی خودوم ... آره! ایجوری زحمت مو هم کمتره ... نه جان کاکو! نیتم خیره ... مو اینا رو تو بازار آزاد چند برابر قیمت می فروشم، پولشم خرج زلزله زده ها می کنم ... قربانت ... فدات ... ریشتر بچینی ... بوس بوس!
 
یک دلواپس بهارستانی: منتظر می شود تا زلزله بیاید و از نحوه نشستن زلزله روی ساختمان های شهر تهران عکس بگیرد تا بعدا سر فرصت "بادی لنگوییج!" زلزله را آنالیز و توهین هایش به دولت روحانی را رسانه ای کند!
 
جهانگیری: در 40 ثانیه باقی مانده حداقل 40 تا از پرونده های دولت قبل را رو می کند!
 
هاشمی رفسنجانی: 40 تا خاطره تعریف می کند!
 
شریعتمداری: تیتر کیهان فردا صبح را انتخاب می کند: "بعد از توافق باز هم زلزله آمد؛ تو خالی شدن وعده های 1+ 5 در چند ثانیه!"
 
رییس ستاد هدفمندی یارانه ها: این قدر نذاشتین یارانه هاتونو حذف کنیم که خود یارانه بگیرها دارن حذف می شن! حالا خوب شد ؟ دلتون خنک شد؟
 
احسان علیخانی: آن 40 ثانیه را هم صبر می کند، چون بزودی برای ماه عسل سال آینده اش کلی سوژه ایجاد می شود!
 
داریوش کاردان (در نسخه مجری مسابقه ثانیه ها) : 40 ثانیه دیگر اتفاق می افتد و شهر را تکان می دهد و خانه ها را خراب می کند؟
 
شرکت کننده شماره 3 : زیینگ... 
کاردان: بفرمایید.
شرکت کننده شماره 3 : آقای گودرزی؟!
کاردان: کی؟ چه ربطی به سوال داره آخه؟
شرکت کننده شماره 3 : آقای گودرزی صاحب کل آپارتمان ماست ... وقتی میاد سر اجاره های عقب افتاده همه جا رو زیر و رو و اعصاب همه رو خراب می کنه!
شرکت کننده شماره 6 : زینگگگگگ ! گودزیلا؟!
شرکت کننده شماره 8 : زینگگگگگ ! سوسک؟!
شرکت کننده شماره 11 : زینگگگگگ ! بولدوزر؟!
(زلزله می آید و کاردان را از دست شرکت کنندگان محترم نجات می دهد!)
منبع: خبرآنلاین


:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: امیر تتلو،احمدی‌نژاد،احسان علیخانی،جناب خان،ظریف ,
تاریخ : دو شنبه 12 مرداد 1394
بازدید : 453
نویسنده : فــردیـن احـمدی

هفته‌نامه "۹ دی" توقیف شد


دبیر هیات نظارت بر مطبوعات از توقیف هفته‌نامه "۹ دی" در جلسه این هیات خبر داد.

علاءالدین ظهوریان دبیر هیات نظارت بر مطبوعات در گفتگو با خبرنگار مهر، خبر توقیف هفته‌نامه «۹ دی» را تائید کرد. به گفته وی، این تصمیم در جلسه صبح امروز هیئت نظارت بر مطبوعات اتخاذ شده که به بررسی عملکرد رسانه‌های مکتوب و الکترونیک در خصوص مذاکرات هسته‌ای اختصاص داشته است.

در نتیجه این بررسی، هیئت نظارت بر مطبوعات با توجه به تبصره «٢» ماده «٥» قانون مطبوعات و همچنین بند «۸» ماده «۶»، حکم به توقیف هفته‌نامه «٩ دی» به مدیرمسئولی حجت‌الاسلام حمید رسایی داده و پرونده آن را هم به دادگاه ارجاع داده است.

تبصره ۲ ماده ۵ قانون مطبوعات می گوید: مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازم‌الاتباع است. در صورت تخلف، دادگاه می‌تواند نشریه متخلف را موقتاً تا دو ماه‌ توقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید.

همچنین بند ۸ ماده ۶ همین قانون ناظر بر «افترا به مقامات، نهادها، ارگان‌ها و هر یک از افراد کشور و توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند، اگر چه از طریق انتشار‌عکس یا کاریکاتور باشد» است.

همچنین به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات، در جلسه امروز این هیئت، با تقاضای انتشار ٦١ نشریه اعم از سراسری، منطقه ای، استانی و محلی و پایگاه خبری و ١٨ تقاضای تغییر وضعیت موافقت شد.

همچنین مقرر شد بابت برخی تیترها و مطالب روزنامه «کیهان» و پایگاه اطلاع رسانی «رجانیوز» به این رسانه‌ها تذکر داده شود.

به نشریه «پدیده امروز» نیز بابت استفاده ابزاری از تصاویر چهره های هنری تذکر داده شد.

هیات نظارت بر مطبوعات همچنین از رسانه ها خواست به منظور حفظ و گسترش کارویژه‌های نظارتی خود و جلوگیری از رفتارهایی که به نام نقد، عملا موجب تحدید رسانه ها می شود به منافع و امنیت ملی توجه داشته باشند و نقدها را در چارچوب آزادی مسئولانه دنبال کنند تا نشاط رسانه‌ای و اجتماعی آسیب نبیند.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: هفته‌نامه ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 456
نویسنده : فــردیـن احـمدی
«تلگرام» فيلتر نمي‌شود



به گزارش عصر بشاگرد به نقل از صبح ساحل وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات گفت: هر شبکه اجتماعي که در ايران در حال فعاليت است، محدوديتي براي آن نداريم اما اگر بخواهد قوانين ايران را زير پا بگذارد و محتواي غير اخلاقي در آن انتشار يابد، قطعاً تحمل نمي‌کنيم.به گزارش مهر، محمود واعظي که در سفري دو روزه در استان همدان حضور يافته بود، درآخرين برنامه خود در استان در مرکز انتقال داده همدان حضور يافت و پس از رونمايي از نخستين سيستم رايانش ابري به سئوالات مهر پاسخ داد.وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات در پاسخ به سئوال مهر در خصوص امکان فيلتر شدن نرم افزاز پيام رسان تلگرام به دليل امکان طراحي استيکرهاي توهين آميز در آن گفت: پس از اين مصاحبه مسئولين تلگرام با همکاران اين نهاد تماس گرفته و عذر خواهي و عنوان کردند سيستمي براي همه کاربران دنيا طراحي کرده‌اند که کاربر بتواند استيکر بسازد، اما نمي‌دانستيم برخي کاربران در ايران از اين موضوع سو استفاده مي‌کنند بنابراين مسئولان تلگرام عنوان کرده‌اند اين امکان را در ايران مسدود مي‌کنند تا بتوانند در ايران حضور داشته باشند.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات , تلگرام , فيلتر , شبکه اجتماعي , صبح ساحل , فن آوري اطلاعات ,
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394
بازدید : 869
نویسنده : فــردیـن احـمدی

۲ تغییر مهم در سهمیه‌های کنکور ۹۴ اعلام شد/ نحوه سهمیه بندی

کنکور. آزمون
شناسهٔ خبر: 2868563 - سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - 12:26
تاریخچه اعمال سهمیه بندی در پذیرش دانشجو برای رفع محرومیت ها به سالهای دور برمی گردد. سهمیه بندی از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی به خود دیده که داوطلبان در انتخاب رشته باید به آن توجه کنند.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل ازخبرنگار مهر، با نگاهی به تاریخچه اعمال سهمیه بندی در پذیرش دانشجو در می یابیم که اولین سهمیه بندی در سال ۱۳۴۸ اعمال شده است. در آن زمان دانشگاههای شهرستانها تا حدود ۵۰ درصد از دانشجویان خود را از بین داوطلبان محلی انتخاب می کردند.

در سال ۱۳۶۱ داوطلبان به سه گروه کلی داوطلبان آزاد، داوطلبان منطقه ای و داوطلبان نهادها تقسیم می شدند. داوطلبان آزاد، شامل کسانی می شد که دیپلم خود را از استان تهران یا یکی از شهرهای تبریز، ارومیه، رشت، ساری، مشهد، کرمان، زنجان، سمنان، یزد، اراک، اصفهان، کرمانشاه ، همدان و شیراز اخذ کرده بودند.

داوطلبان منطقه ای نیز شامل افرادی می شدند که جزو منطقه آزاد نبودند، البته این داوطلبان درصورت تمایل می توانستند از سهمیه آزاد استفاده کنند. سهمیه هریک از گروههای فوق الذکر حدوداً معادل یک سوم کل ظرفیت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بود.

بخش های کشور از سال ۱۳۶۳ به پنج منطقه در غالب سهمیه مناطق تقسیم بندی شد (با وقوع جنگ تحمیلی و تبعات ناشی از آن سهمیه هایی مانند خانواده شهداء، رزمندگان و شاهد (فرزندان شهدا) نیز اضافه شد) و این روند تا سال ۱۳۶۷ ادامه داشت و از سال ۱۳۶۸ به بعد سهمیه مناطق به سه منطقه تقلیل یافت.

از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۹۲ سهمیه ها بدون تغییر باقی ماند. در سال ۱۳۹۳ با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تغییراتی در نحوه سهمیه بندی داوطلبان صورت پذیرفت، سهمیه شاهد به سهمیه ایثارگران تغییر یافت و ۲۰ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به ایثارگران اختصاص یافت.

در حال حاضر نیز، براساس ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) درخصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۴ اسفند ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی، سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد.

همچنین قانون اصلاح بند (۳) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، اجرا می شود.

مهمترین تغییرات سهمیه بندی آزمون سراسری سال ۱۳۹۴

در آزمون سراسری سال ۹۴ دو تغییر عمده در سهمیه بندی ایثارگران و ظرفیت مناطق محروم رشته های پزشکی رخ داده است.

اولین تغییر این است که با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد. همچنین حدنصاب نمره داوطلبان ایثارگر برای رشته های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۸۰ درصد به ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد کاهش می یابد.

دومین تغییر این است که طبق قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهرماه ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، ۳۰ درصد ظرفیت رشته های مقاطع دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استانها پذیرش می شود.

نحوه سهمیه بندی داوطلبان در آزمون سراسری سال ۱۳۹۴

بر اساس مصوبات مراجع ذیصلاح هر یک از داوطلبان در آزمون سراسری دارای سهمیه مشخصی هستند. این سهمیه بر اساس اطلاعاتی که داوطلبان در فرم تقاضانامه ثبت نامی تکمیل کرده اند، در کارنامه اولیه آنان درج خواهد شد. (اطلاعاتی که داوطلبان در تقاضانامه ثبت نامی درج کرده اند در زمان قبولی توسط دانشگاه قبولی کنترل می شود.) میزان ظرفیت اختصاص یافته به سهمیه ها بر اساس نسبت شرکت کنندگان سهمیه بندی مناطق است.

سهمیه های سال جاری شامل سهمیه مناطق منطقه یک، دو و سه خانواده شهداء، ایثارگران و رزمندگان است و تعداد و درصد حاضران در جلسه آزمون هر یک از سهمیه ها در هر گروه آزمایشی در جدول شماره یک آمده است.

جدول شماره (۱) : تعداد درصد حاضران در جلسه آزمون سراسری ۹۴ به تفکیک گروه و سهمیه

جدول سهمیه بندی کنکور

سهمیه مناطق

در تقسیمات کشوری که توسط وزارت کشور تعیین شده است، کشور دارای استان، شهر، بخش و زیربخش یا دهستان است. داوطلبان باید توجه داشته باشند که بخش محل تحصیل سه سال آخر متوسطه برای داوطلبان نظام قدیم و بخش اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر متوسطه برای داوطلبان نظام ترمی واحدی یا سالی واحدی در اختصاص سهمیه نهایی آنان تعیین کننده است.

داوطلبانی که در بند ۱۶ فرم ثبت نامی خود در آزمون سراسری، سهمیه ثبت نامی مناطق را انتخاب کرده اند، براساس سه سال آخر بخش محل تحصیل دارای سهمیه نهایی منطقه یک، دو یا سه خواهند شد .

در جداول شماره ۲ و ۳ بخش های کشور با سهمیه منطقه یک و دو مشخص شده است و سایر مناطق که در جداول شماره ۲ و ۳ ارائه نشده است، دارای سهمیه منطقه سه هستند.

جدول شماره ۲ : بخش های دارای سهمیه منطقه یک

ردیف استان شهر

بخش

۱

آذربایجان شرقی

تبریز

مرکزی

۲

اصفهان

اصفهان مرکزی
۳

تهران

تهران

کن
۴

تهران

تهران

مرکزی
۵

تهران

شمیرانات تجریش
۶

تهران

شمیرانات لواسانات
۷

خراسان رضوی

مشهد مرکزی

۸

فارس

شیراز

مرکزی

جدول شماره ۳ : بخش های دارای سهمیه منطقه دو

جدول سهمیه بندی کنکور

ادامه جدول شماره ۳ : بخش های دارای سهمیه منطقه دو

جدول سهمیه بندی کنکور

مطابق جداول شماره ۲ و ۳ چنانچه بخش محل تحصیل هر سه سال آخر داوطلب در یک منطقه باشد، سهمیه اختصاص یافته به آن منطقه به عنوان سهمیه نهایی داوطلب منظور خواهد شد.

نکته ۱ : در صورتیکه بخشهای محل تحصیل سه سال آخر متوسطه داوطلبان از سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی بخش مرفه تر (حتی یک سال از سه سال) تعیین می شود.

مثال: اگر داوطلبی سه سال آخر بخش محل تحصیل خود را در بخش های زیر گذرانده باشد. سهمیه نهایی این داوطلب منطقه یک خواهد شد.

بخش سهمیه سهمیه نهایی
سال آخر تحصیلی: استان:تهران شهر:تهران بخش:مرکزی سهمیه:منطقه یک

سهمیه نهایی: منطقه ۱

یک سال ماقبل آخر: استان:خراسان رضوی شهر:مشهد بخش:طرقبه

سهمیه:منطقه سه

دو سال ماقبل آخر: استان:خراسانرضوی شهر:مشهد بخش:طرقبه

سهمیه:منطقه سه

نکته ۲ : فارغ التحصیلان کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای، بر اساس بخش محل تحصیل سال اول، دوم و سوم هنرستان، دارای یکی از سهمیه های منطقه یک، دو یا سه خواهند بود.

نکته ۳ : داوطلبانی که دو سال آخر تحصیل خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزو منطقه سه محسوب می شوند.

نکته ۴ : کلیه داوطلبان معلول (نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولان جسمی حرکتی) جزو سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.

سهمیه های ایثارگران و رزمندگان

با توجه به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، و همچنین ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در خصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۴ اسفند ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی،گزینش داوطلبان واجد شرایط براساس این قوانین صورت می گیرد.

ایثارگران: همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان - با جانبازی ۲۵ درصد به بالا، جزو سهمی ایثارگران محسوب می شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه ایثارگران هستند. ظرفیت اختصاصی برای این دسته از داوطلبان ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل است و حدنصاب نمره ای داوطلبان ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل مورد نظر است.

رزمندگان: رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه جزو سهمیه رزمندگان محسوب و تابع ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان هستند. حدنصداب نمره برای این داوطلبان ۷۵ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل مورد نظر است.

خانواده شهدا: پدر، مادر، خواهر و برادر شهید جزو سهمیه خانواده شهدا محسوب می شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه خانواده شهدا هستند.

داوطلبان مشمول سهمیه رزمندگان سپاه پاسداران و وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۳۶۸ به بعد و داوطلبان مشمول سهمیه های رزمندگان و ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران از سال ۱۳۷۶ به بعد، فقط یک بار می توانند با استفاده از سهمیه مربوط در رشته های تحصیلی دوره روزانه پذیرفته شوند. این داوطلبان مجاز به استفاده مجدد از سهمیه نیستند.

داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران در دوره های نوبت دوم (شبانه)، پیام نور، غیرانتفاعی، نیمه حضوری، مجازی و پردیس های خودگردان آزمون سراسری پذیرفته شوند، در صورت انصراف از قبولی اولیه، منحصرا یک بار دیگر مجاز به استفاده از سهمیه مذکور خواهند بود.

گزینش آزاد: در کلیه کدرشته محلها، انتخاب کنندگان بدون توجه به سهمیه و گزینش بومی، صرفا براساس نمره مرتب شده و نمره آخرین نفر پذیرفته شده هرکدرشته محل که صرفا براساس ظرفیت آن کدرشته محل تعیین می شود، نمره گزینش آزاد نامیده می شود.

نکات مهمی که باید دقت کرد:

نکته ۱ : سهمیه های منطقه یک، دو، سه و خانواده شهداء در کدرشته محلهایی که داوطلب، بومی آن کدرشته ها است اعمال می شود. در واقع داوطلب دارای سهمیه منطقه سه اگر در کدرشته ای بومی محسوب نشود، در قسمت آزاد گزینش خواهد شد و در سهمیه منطقه سه گزینش نمی شود . برای روش تر شدن مطلب، به این مثال توجه کنید:

فرض کنید داوطلبی، بومی استان یزد بوده و دارای سهمیه منطقه ۳ در گروه علوم ریاضی و فنی است. چنانچه این داوطلب متقاضی رشته مهندسی معماری در دانشگاههای یزد، اصفهان و یا چهارمحال بختیاری باشد، با توجه به اینکه نوع گزینش بومی رشته مذکور ناحیه ای است، بومی این استانها محسوب می شود و در بین داوطلبان هم سهمیه خود یعنی منطقه سه گزینش خواهد شد.

اما اگر این داوطلب، متقاضی رشته مهندسی معماری دانشگاه تهران یا زنجان یا زاهدان باشد، از آنجا که بومی هم ناحیه ای این استانها نیست در سهمیه آزاد به رقابت با سایر داوطلبان خواهد پرداخت.

نکته ۲ : با توجه به اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می یابد. همچنین حدنصاب نمره داوطلبان ایثارگر برای رشته های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۸۰ درصد به ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد کاهش می یابد.

سایر سهمیه ها (تسهیلات)

سهمیه های دیگری که در آزمون سراسری وجود دارد به شرح زیر است:

۱ سهمیه مناطق محروم

۱ - ۱ ) ۴۰ درصد ظرفیت هر یک از کدرشته های دوره روزانه ۹ استان محروم شامل استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان به داوطلبان بومی خود استانهای فوق اختصاص دارد.

۲ - ۱ ) بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور تامین نیروی متخصص استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان در رشته های مورد نیاز برحسب نظر استانداری های این استانها و به تعدداد ۵۰۰ نفر به نسبت شان قبولی هر یک از استانها در دانشگاهها تقسیم می شوند.

۳ - ۱ ) طبق قانون اصلاح بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهرماه ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، ۳۰ درصد ظرفیت رشته های مقاطع دکتری عمومی شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از طریق جذب دانشجوی بومی با اولویت مناطق محروم و متناسب با نیاز استانها پذیرش می شود.

۲ سهمیه داوطلبان شهرستانهای جنوب استان کرمان (جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار، قلعه گنج و منوجان) و بخش بشاگرد در استان هرمزگان

بر اساس مصوبه شصتمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون سراسری، داوطلبان بومی شهرستانهای مذکور که سه سال آخر تحصیلات دوره متوسطه آنان سال دوم، سوم و پیش دانشگاهی در این شهرستانها یا یکی از بخشهای تابع آن بوده است، می توانند کدرشته های اختصاصی این شهرستانها را از بخش های مربوط در دفترچه راهنمای انتخاب رشته انتخاب کنند.

در صورت پذیرفته شدن در این کدرشته ها، داوطلبان باید گواهی مربوط را در زمان ثبت نام به مؤسسه ای که در آن قبول شده اند، ارائه کنند؛ در غیر این صورت قبولی آنها لغو می شود. ضمناً پذیرفته شدگان مشمول تسهیلات این طرح باید متعهد شوند که به مدت دو برابر مدت تحصیل در مناطق محروم استان خود خدمت کنند.

۳ سهمیه داوطلبان زلزله زده شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس استان آذربایجان شرقی

بنا بر مصوبه ۷۳۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۰ فروردین ۹۲ داوطلبان بومی (اقامت و یا یکی از سه سال آخر تحصیل) کلیه بخش های شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس می توانند از سهمیه اختصاصی به خود (در قسمت ظرفیت های اختصاصی به مناطق محروم) استفاده کنند.

۴ سهمیه داوطلبان شهرستان ابوموسی

در راستای اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اختصاص سهمیه برای داوطلبان شهرستان ابوموسی در آزمون سراسری، پذیرش داوطلبان بومی ابوموسی در دانشگاه هرمزگان، همانند شرایط پذیرش رزمندگان است (سهمیه ۴۰ درصدی ظرفیت با اعمال ۷۵ درصد حدنصاب گزینش آزاد).

تبصره ۱ سکونت مستمر داوطلب به مدت سه سال در شهرستان ابوموسی ملاک بومی بودن است. تبصره ۲ چنانچه داوطلبان واجد شرایط حدنصاب لازم را در رشته های دانشگاه هرمزگان کسب نکنند در دانشگاه پیام نور ابوموسی جایابی و معرفی می شوند.

۵ سهمیه بهیاران

مطابق ضوابط و شرایط مندرج در دفترچه راهنمای شماره ۱ ، دارندگان دیپلم بهیاری مورد تاییدد آموزش و پرورش که بند ۲۵ تقاضانامه ثبتنامی را علامت گذاری کرده اند، چنانچه مجاز به انتخاب رشته شده باشند، در صورت انتخاب کدرشته های پرستاری با نمره کل زیرگروه یک گروه آزمایشی علوم تجربی که رشته پرستاری در این زیرگروه قرار دارد و احتساب با تاثیر مثبت نمره درس تخصصی بهیاری با ضریب ۴ گزینش خواهند شد.

ضمناً گزینش این داوطلبان برای سایر رشته ها، با نمره کل بدون احتساب دروس تخصصی بهیاری خواهد بود.

۶ سهمیه آموزگاران

حدود ۸۰ درصد از ظرفیت رشته راهنمایی و مشاوره به سهمیه آموزگاران وزارت آموزش و پرورش اختصاص می یابد.

تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه های مختلف

۱ پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه یک، ایثارگر و رزمنده در صورت پذیرفته شدن یک برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.

۲ پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه دو یا سه، در صورت پذیرفته شدن دو برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.تبصره ۱ : میزان تعهد خدمت سهمیه مناطق، فقط برای پذیرفته شدگان دوره روزانه است و پذیرفته شدگان سایر دوره ها شامل تعهد خدمت نخواهند بود.

تبصره ۲ : پذیرفته شدگان دارای سهمیه نهایی منطقه دو یا سه، در صورتیکه حداقل سهمیه منطقه یک یا سهمیه آزاد را درکدرشته محل قبولی کسب کنند، به تشخیص دانشگاه یک برابر مدت تحصیل تعهد خدمت دارند.

تبصره ۳ : پذیرفته شدگان کد رشته های خاص (به عنوان نمونه مخصوص داوطلبان استان یا شهر خاص، بورسیه ها یا مناطق محروم) بر اساس قراردادهای منعقد شده بین نهادهای مربوط صورت می پذیرد و مشمول موارد فوق نیست.

۳ تعهد خدمت داوطلبانی که طبق قانون اصلاح بند - ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۰ مهر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی، در کدرشته محل های ویژه داوطلبان بومی استانهای کشور در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحت پوشش وزارت بهداشت، پذیرفته شده اند؛ سه برابر مدت تحصیل در مناطق مورد تعهد است و غیر قابل خرید و جابجایی است.

همچنین ارائه مدرک تحصیلی این داوطلبان پس از اتمام تعهد مورد نظرانجام می پذیرد. دانش آموختگان سهمیه بومی در زمان تعهد مجاز به فعالیت پزشکی در سایر نقاط  کشور نیستند و ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی بالاتر پس از گذراندن نیمی از مدت زمان تعهد، امکانپذیر است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: دو تغییر مهم در سهمیه‌های کنکور94 , نحوه سهمیه بندی , سهمیه داوطلبان شهرستانهای جنوب استان ,
تاریخ : پنج شنبه 1 مرداد 1394
بازدید : 446
نویسنده : فــردیـن احـمدی
بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله

از امام(ره) سوال کنید نکند الان که جنگ است من بروم بشاگرد بگویند از جبهه فرار کرده؟ امام گفتند: نه بشاگرد الان برای شما واجب است و با این جمله دل حاج عبدالله گرم شد.

خبرگزاری فارس: بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله
 

به گزارش عصر بشاگرد، مرحوم عبدالله والی به سال 1327 در محله دولاب تهران متولد شد. وی زندگی خود را وقف محرومیت زدایی سرزمینی کرد که تا قبل از آن حتی یک مسئول را به خود ندیده بود.

حاج عبدالله به بشاگرد رفت و سالها در آنجا گمنام بود و صادقانه کار کرد. بشاگرد منطقه محرومی بود که تا پیش از آن به شدت دچار محرومیت بود و امکاناتی در آنجا وجود نداشت.

اما پس از حضور مرحوم والی و دوستانش امید به پیشرفت در مردم بشاگرد اوج گرفت. سال 84 حاج عبدالله بر اثر عارضه قلب درگذشت اما همچنان برادرانش و همه کسانی که در بشاگرد بودند راه او را ادامه می دهند و بشاگرد امروز شکل دیگری به خود گرفته است.

آنچه در ادامه می خوانید گفت‌وگویی است با محمود و امیر والی برادران حاج عبدالله و مجید جلالی و روبرت شاهوردیان از دوستان وی که از این مرد برجسته جهادی اینگونه روایت می‌کنند:

*بشاگرد الان برای شما واجب است

محمود والی که بعد از حاج عبدالله برادر بزرگتر است و در همه این سالها یا او بوده می گوید: حاج عبدالله همیشه دستش در کار خیر بود. قبل از اینکه وارد کمیته امداد امام خمینی(ره) شود کارمند بانک صادرات بود. شعبه ای که او در آن مشغول بود در خیابان ایران کنار مدرسه علوی قرار داشت و این زمینه ای بود تا وی با مرحوم عسگر اولادی و آقای نیری آشنا شود.

بعد از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ حاج عبدالله هم مانند بسیاری دیگر از مردان این مملکت به جبهه رفت و مدتی هم مسئول مهاجرین جنگ بود. اما پیشنهاد رفتن به بشاگرد را عسگر اولادی به او داد که حاجی هم قبول کرد.

وقتی برای اولین به آنجا رفت می گفت: اول که با هلی کوپتر رفتم فکر نمی کردم در ایران چنین جایی هم باشد. وقتی او را انتخاب کرده بودند که کار بشاگرد را دست بگیرد گفته بودند جایی می روی که هفت سال نشانی از تو نخواهد بود بلکه بیشتر. که حاج عبدالله می گفت یک ماهی گشتم تا راه را پیدا کنم. بخشی از جاده مالرو بود بخشی را با قاطر رفتم. تقریبا همه جا را سر زدم و سپس خمینی شهر را انتخاب کردم برای زدن پایگاه‌مان.

خیلی از کسانی که با حاجی رفته بودند تا وضعیت را دیدند جا زدند اما او گفت من به مردم قول دادم بنابراین می مانم و کار را شروع می کنم. چندتا از بچه های محل را هم با خود برد و البته به عسگر اولادی گفت: از امام(ره) سوال کنید: نکند الان که جنگ است من بروم بشاگرد بگویند از جبهه فرار کرده؟ عسگر اولادی با امام دیدار کرده و می گوید امام گفتند: نه بشاگرد الان برای شما واجب است. با این جمله دل حاج عبدالله گرم شد.

آقای نیری هم تعریف کرد: امام دو یا پنج سکه به من دادند و گفتند بروید کمیته امداد را تشکیل دهید. ما به مددجوها ماهی 300 تومن می دادیم به علاوه کمک های مردمی. وضعیت کمیته اینگونه بود.

*یکی از نیازهای اصلی برای بشاگرد آماده کردن راه بود

یکی از نیازهای اصلی برای بشاگرد آماده کردن راه بود. چون نبود جاده واقعا رفت و آمد را سخت می‌کرد و گاهی 48 ساعت یا یک هفته به دلیل بارندگی راه بسته می شد. این بود که حاجی با خیرین تهران صحبت کرد و با کمک‌های آنان جرثقیل و وسایل مربوط به این کار را تهیه کرد.

*بسم الله حاج عبدالله والی در محرومیت بشاگرد

حاج عبدالله در همان روزهای اول حضورش در بشاگرد تعدادی پزشک هم با خود برد تا به وضعیت بهداشت سامانی بدهد و همزمان کار تبلیغات فرهنگی را هم شروع کرد. اهالی بشاگرد همه شیعه بودند اما اغلب با احکام آشنایی نداشتند و حتی مدرسه ای در آنجا وجود نبود. حاجی رفت آموزش پرورش تا تعدادی معلم بیاورد برای راه اندازی یک مدرسه اما گفتند کسی حاضر نیست بیاید آنجا. حاجی گفت: هر کسی بیاید برای تدریس خورد و خوراک و اسکانش بر عهده کمیته امداد و ماهی 1500 هم حقوق می دهیم، آخر سال هم یک موتور یا فرش هدیه می گیرد. با این شرایط سال اول 20 معلم آوردیم که خیلی خوب فضا خوب شد. جالب است بدانید که اکنون همه معلم ها از خود بشاگرد هستند و فرزندان شهرشان را تعلیم می‌دهند.

*حاج عبدالله در همه حوزه ها متخصص آن کار را می آورد

حاج عبدالله در همه حوزه ها متخصص آن کار را می آورد. مثلا در برخی مناطق نزدیک به بشاگرد وهابی زیاد بود و حاجی کلی تلاش کرد تا نظر حوزه علمیه قم را جلب کند برای اینکه یک حوزه هم آنجا بزنند تا ضد تبلیغی باشد برای وهابیت. وهابی ها سعی می‌کردند به دلیل فقری که وجود داشت با مسائل مالی مردم را تتمیع و همراه خود کنند.

*ما به پول شما احتیاج نداریم!

حاج عبدالله با ارتباطی که با خیرین و بازاریان تهران داشت دعوت می کرد بیایند بشاگرد. آنها وقتی اوضاع را می دیدند بر خود تکلیف می کردند که کمک مالی کنند. تعدادی از خیرین وقتی صعب بودن جاده را می‌دیدند وسط راه می‌گفتند هر چقدر می خواهید ما کمک می کنیم و دست چک را در آوردند. اما حاجی گفت ما به پول شما احتیاج نداریم بلکه حضور شما برای ما مهم است اگر نمی‌آیید پول هم نمی خواهد بدهید. وقتی می آمدند با دیدن وضعیت گریه می کردند.

*خلوص حاج عبدالله بود که مردم را جذب می کرد

 اولین گروه خیرینی که می‌خواستند به بشاگرد بیایند قبل از آمدن به حاجی گفته بودند با صد هزار تومان کار راه می افتد؟ حاجی گفته بود نه یک میلیون اقلا لازم است. آن زمان یک میلیون خیلی زیاد بود. وقتی رسیدند بشاگرد 13 میلیون جمع شد و با پولش لودر و بلدوزر و این گونه وسایل را خریدیم.

او با دیدن این وضع دلگرمتر شد و مردم هم خوشحال بودند. خلوص حاج عبدالله بود که مردم را جذب می کرد. به جرأت می‌گویم او سه برابر توانش کار می کرد. آقای نیری نماینده رهبری در استان هرمزگان بعد از فوت حاجی می گفت: نگویید 23 سال اینجا کار کرد بگویید 50 سال. زیرا آدم در حالت عادی 8 ساعت کار می کند ولی والی بیست و چهار ساعت کار می کرد. اعتماد خیرین به او باعث می‌شود در این حد هزینه کنند.  حتی یکبار مرحوم عسگر اولادی از خیرین می‌پرسند چرا پول را به حساب کمیته نیم ریزید؟ می‌گویند: ما شما را خیلی قبول داریم ولی تا حاجی هست پول را به او می دهیم. ما می دانیم والی یک تومن بگیرد ده تومن کار کند. بعد از فوت حاجی به لطف خدا ما اخوان کار را ادامه دادیم به کمک همین خیرین.

*برخی از مردم بشاگرد حتی شناسنامه نداشتند!

بشاگرد واقعا محروم بود حتی برخی از اهالی آنجا شناسنامه نداشتند! یعنی وقتی به دنیا می آمدند پدر مادرها توان اینکه تا ثبت احوال میناب بروند نداشتند و همان جا می ماندند زندگی می کردند و می مردند. حاجی با ثبت احوال صحبت کرد و آمدند و با وسایل خودشان سن ها را تشخیص داده و شناسنامه دادند. تعاونی ها را آورد آنجا و برای رأی گیری صندوق رای آورد و مردم را اینگونه امیدوارتر می‌کرد.

اما الان دیگر باید بگویم بشاگرد محروم نیست. آنجا دکتر و مهندس پرورش داده است. رییس بهداشت سردشت یعنی دکتر علی مراد یک بشاگردی است. و همه این پیشرفت‌ها مدیون استارتی است که حاج عبدالله زد و کاری که برای خدا باشد اینگونه برکت پیدا می کند.

امیر والی برادر کوچک حاج عبدالله است که سالها در کنار برادر پا بر رکاب فعالیت جهادی می کرد. او آخرین کسی بود در لحظات پایانی عمر حاج عبدالله کنارش بود. وی می‌گوید:

* اولین کسی که اردوهای جهادی را پایه ریزی کرد حاج عبدالله بود

 اولین کسی که اردوهای جهادی را پایه ریزی کرد حاج عبدالله بود. البته حاج محمود هم وقتی آمد بشاگرد شش ماه بود ازدواج کرده بود. خود حاج عبدالله دو بچه داشت. تمام مسئولین را آورد تا ادای تکلیف کند اما عمده کارش بر مبنای کار جهادی بود. شبانه روز کار می کرد. یک بار روزه بود وقتی خانواده ای را دید که غذا ندارند اول غذا برای آنها رساند بعد آمد افطار کرد. برای همین خدا کمکش بود و کارش راه می افتاد.

*می‌گفتم منطقه ای محروم تر از کردستان نیست

من قبل از رفتن به بشاگرد در کردستان مشغول بودم. حاجی به کار امداد گری خیلی علاقه داشت و با اینکه کارمند بانک بود شب ها برای امداد رسانی به خانواده محرومین می رفت. یک ماهی که در بشاگرد می گشت برای اینکه اوضاع دستش بیاید که همان وقت مبتلا به مریضی مالاریا شده و به تهران می‌آید. وقتی شنیدم مریض احوال است برای دیدنش آمدم که خوشبختانه بهبود پیدا کرده بود و مجدد می خواست برگردد بشاگرد و به من هم گفت بیا. خوب من چون آنجا را ندیده بودم  گفتم: حاجی به نظرم منطقه ای محروم تر از کردستان نیست. 

گفت حالا تو بیا آنجا را ببین اما من زیر بار نمی رفتم. بالاخره با اصرار او به همراه چهار نفر از بچه ها با لندکروز رفتیم میناب. حاجی گفت: رسیدید میناب یه بشکه بنزین بخرید بگذارید توی ماشین. آقای دادستانی از بچه های بومی بشاگرد به عنوان بلد راه هم همراه ما بود. مقابل ما جاده ای نبود بلکه در شیار رودخانه ها می رفتیم. هر چه می پرسیدم چقدر دیگر راه است دادستانی می گفت: نیم ساعت دیگه. چند ساعت همینطور نیم ساعت نیم ساعت رفتیم و حدود 18 ساعت طول رانندگی کردیم تا نیم ساعت تمام شد(با خنده) سپس رسیدیم روستا «ربی دون»، همانجا چادر زدیم و مستقر شدیم.

یک ماه مانده بودم بشاگرد اما به دلیل مسیر صعبی که داشت دلم نمی خواست برگردم. خلاصه وقتی رسیدم تهران، حاجی از من پرسید: نظرت چیه؟ گفتم: از بشاگرد محروم تر ندیدم! گفت: خوب حالا مردش هستی بیایی کار کنی؟ گفتم: نه من مردش نیستم، آنجا هیچ امکاناتی وجود ندارد.

*من مسئول دفتر عمران در کردستان بودم

بشاگرد به قدری از جوانب مختلف دچار محرومیت بود که حتی یک سرویس بهداشتی هم در سطح منطقه نبود، ما چاله ای کنده بودیم و دورش گونی کشیدیم و این شد یک سرویس. برای حمام هم باید با یک پیت روغنی حمام می کردیم. اصلا آب نبود. چیزی که باعث دلبستگی حاجی به آنجا بود شیعه بودن مردم بشاگرد و اینکه به شدت عاشق حضرت ابا عبدالله(ع) بودند. حاجی واقعا احساس مسئولیت می‌کرد و به همین علت رفت مشغول کار شد.

من مسئول دفتر عمران در کردستان بودم و وقتی اصرار حاجی را دیدم گفتم خودم نمی‌آیم آنجا اما تدارکات با ما. اما کم کم بشاگردی شدم و 33 سال است آنجا هستم. 

*در عرض ده دقیقه حاجی از دست رفت

همایشی داشتیم که حاجی در آن شرکت کرد و تا صبح فردای آن روز اصلا نخوابیده بود. نماز می خواند و کارهایش را انجام می داد. ساعت ده کاملا سر حال داشت با بچه ها داشت گل کوچک بازی می کرد. من زانوم درد می کرد و برایم پماد آورد. گفت امیر حالم خوب نیست این را گفت و ده دقیقه بعد از دنیا رفت. برای من واقعا سنگین بود و سخت می گذشت. من قلبممشکل پیدا کرده بود و برده بودنم سی سی یو حاج محمود به موبایل هر کدام از ما زنگ می زد کسی بر نمی داشت و تا اینکه یکی گفته بود حاجی حالش بده بیا تهران.

در مسجد محل بدنش را غسل دادیم. جمعیتی که برای تشییع آمده بود واقعا چشمگیر بود و این نشان از آن داشت که حاجی واقعا برای کرامت انسانی آدمها در زمان حیاتش ارزش قائل بود. یادم هست در گزارشاتش حاضر نمی شد از مردم بشاگرد تصویر بگیرد چون می گفت ممکن است رضایت نداشته باشند.

*روبرت حتی یک ریال هم دستمزد نگرفت

یکبار به یک مشکل مکانیکی برخوردیم و هر کسی را می آوردیم نمی توانست آن را حل کند تا اینکه آدرس تعمیرگاهی را در تهران دادند. من آمدم تهران و رفتم تعمیرگاه، سه نفر آنجا بودند، سرکیس و لوان و روبرت. وقتی روبرت درخواست ما را برای آمدن شنید سریع قبول کرد و فردای آن روز با هم رفتیم بشاگرد. روبرت در حدود این سی سال هر وقت لازم بود خود را به آنجا رساند بدون اینکه ریالی دست مزد دریافت کند.

ربرت شاهوردیان یکی از تعمیرکارهای حاذق در رشته خود و جزو اقلیت های مذهبی است که سالها با حاج عبدالله در بشاگرد مشغول کار بود. آنچه می‌خوانید صحبت های روبرت است از مرد جهادی بشاگرد:

*روایت روبرت شاهرودیان از حاج عبدالله والی

روبرت شاهوردیان هستم که حدود سی سال با مرحوم والی دوست بودم. سال 62 بود که برای اولین دفعه به بشاگرد رفتم. ما سه شریک بودیم در خیابان خاوران در یک مکانیکی شریک بودیم و من از همه شان کوچکتر بودم. حاج امیر والی که دنبال مکانیک می گشت با آدرس یکی از دوستانش به مکانیکی ما می آمد تا یکی از ما را ببرد برای راه انداختن دستگاهی در بشاگرد. با اینکه از دو نفر دیگر کوچکتر بودم اما کارهای اینچنینی که بیرون از کارگاه بود را من می رفتم. وقتی رفتیم میناب خوابیدیم شب. از میناب که راه افتادیم دائم از حاج امیر می پرسیدم کی می رسیم که حاج امیر می گفت: نیم ساعت دیگه. و هر بار همین نیم ساعت را می گفت. ( خنده) خلاصه 17 ساعت رفتن ما طول کشید. من خیلی از جاهای ایران رفته ام اما اینجور جایی ندیده بودم.

*وقتی برای اولین بار حاج عبدالله را دیدم

تا رفتیم رسیدیم مقر و برای اولین بار حاج عبدالله را دیدم. کار دستگاه را انجام دادم و برگشتم. آقای والی به شدت آدم را تحویل می گرفت و احترام می گذاشت آنقدر که دلم می خواست برای همیشه کنارش کار کنم. وقتی برگشتم تعمیرگاه خیلی از اوضاع بشاگرد تعریف کردم و اینکه چقدر جای محرومی بود. اما هر چه می گفتم یکی از شرکایم که از من بزرگتر بود گفت: تو هنوز بچه ای، من خودم بدتر از این جاهایی که تو می گویی را دیده ام. حالا تو یه بار رفتی فکر کردی خیلی جاها را دیده ای. من حدود بیست سالم بود. همش منتظر بودم یک روزی دوباره بیایند دنبالم و من این رفیقم را هم ببرم.

بعداز مدتی دوباره دیدم حاج امیر آمد دنبالم. این بار به زور شریکم را مجبور کردم که همراهم بیاید. وقتی رسیدیم با تعجب گفت چرا به من نگفتی این جا اینطوری است؟ گفتم من که صد بار برایت تعریف کردم! وقتی مدل کار کردن حاج آقا را دیدم که چگونه صادقانه زحمت می کشد دلم می‌خواست بمانم. و همین باعث شد در این سی سال هر وقت نیاز بود خود را به بشاگرد رساندم.

*آدم‌ها شیفته اخلاقش می‌شدند

وقتی قرار است در مورد آقا عبدالله حرف بزنم نمی دانم چطور باید بگویم. بعضی چیزها را نمی شود گفت. حاجی یک مدلی با آدم راه می آمد و رفتار می کرد که شیفته اش می شدی. وقتی این صداقت را در رفتارش و کمک هایش به مردم بشاگرد را می دیدم دلم می خواست یک گوشه کار را هم من بگیرم.

*اینقدر حاج عبدالله مواظبم بود که خجالت می‌کشیدم

یکسال که رفته بودم بشاگرد به دلیل نا مساعد بودن زمین بلدوزر چپ شد و برایم مشکلاتی ایجاد شد.  هوا هم به شدت گرم بود. حاجی 24 ساعت به دکتر می گفت مواظب او باش. اینقدر دور من می چرخید که من خجالت می کشیدم. دقیقه به دقیقه جویای حال من بود.

مجید جلالی از مربیان خوش نام در عرصه فوتبال و سرمربی فعلی تیم سایپاست. وی از هم محله ای ها و دوست قدیمی برادران والی محسوب می‌شود که از این رفاقت دیرینه و حضور در بشاگرد می‌گوید:

*آشنایی با خانواده والی

ما در محلی زندگی می کردیم که در آن محل بزرگترها علاوه بر فوتبال باز و این جور مسائل به ما مبادی اداب بودن را یاد می دادند که واقعا مدیون آنها هستیم. یکی از این بزرگترها حاج عبدالله والی بود و غلام مرتضی زاده و عبدی و ... بودند که هم فوتبال یاد ما می‌دادند و هم ما را به نوعی تربیت می کردند. از بچگی در آن محل کنار برادران والی فوتبال بازی می‌کردیم و گاها حاج عبدالله را هم می دیدم.

*قرار بود نیم ساعت در راه باشیم!

سال 83 بود اگر اشتباه نکنم. که حاج محمود به من گفت یه سر بیا بشاگرد. البته چند سالی به من می گفت اما به دلیل مشغله فرصت نمی شد تا اینکه آن سال رفتیم. با هواپیما رفتیم میناب و از آنجا حاج محمود آمد دنبالم. پرسیدم چقدر راه است؟ گفت نیم ساعت.(با خنده) خلاصه فقط یک ساعت و نیم طول کشید تا ما رسیدیم مرکز میناب. رفتیم داخل یکی از ساختمان های کمیته و صبح خیلی زود بعد از نماز حاج محمود گفت بریم. گفتم مگه نیم ساعت راه نیست؟ گفت: چرا ولی برویم که زود برسیم. (با خنده)

مسیر طوری بود که جاده سنگلاخ بود و باید از آب می رفتیم و گل و لای. اگر اشتباه نکنم حدود شش ساعت طول کشید! تازه محمود می گفت الان خیلی خوب شده نسبت به چند سال پیش. واقعا کسانی که آنجا کار می کردند عجیب بودند. من خانواده والی را می شناختم اما جز آنها افراد دیگری هم کار می کردند که خلوصشان آدم را می گرفت.

*راه اندازی یک مدرسه فوتبال در بشاگرد

شب اولی که در خمینی شهر نشسته بودیم حاج عبدالله به من گفت مجید جون بیا اینجا یه مدرسه فوتبال راه بندازیم گفتم: اینجا؟! نمیشه، امکاناتی نیست. حاج عبدالله گفت:اگر  هر چی بخواهی فراهم کنم هستی؟ گفتم: هستم.

طرحش را آماده کردیم اما متاسفانه همان سال حاج عبدالله فوت کردند و ما کار را با برادران والی ادامه دادیم. سال 84 یک تست در کل منطقه بشاگرد گذاشتم. بشاگرد منطقه وسیعی هست. ما در پنج نقطه یعنی بلبل آباد، جکدان، خمینی شهر، سردشت و گوهر تست گذاشتیم و بچه ها آمدند. بسیار استقبال خوبی هم شد. آقای غفاری مستند ساز هم با ما بود که از تمام تست ها فیلم گرفت. خرداد ماه بود و به شدت گرم. نصف روز یک جا بودیم و بقیه روز تا شب به منطقه دیگری می رفتیم. بچه‌های بشاگرد شوق و شعفی پیدا کردند. یکی دو سال خیلی خوب پیش می رفت. الان سالی یکبار می روم برای تست و خب امکانات از آن سالها خیلی بهتر شده است. یکی دو نفر به تیم های بزرگ هم راه پیدا کردند.

*هنوز حسم مانند روز اول است

دلم می خواست وقت داشتم بیشتر می رفتم بشاگرد و هنوز حسم مانند روز اول است. آنجا هر چه می بینی سرشار از صداقت است از طرف همه و دوست داری تو هم کار کنی. روح خدمت خاندان والی به گونه ای است که هر کسی که می رود جذب می شود برای کار.

من به قدری تحت تاثیر قرار گرفتم که مقاله ای نوشتم با عنوان «بشاگرد، فقر ایثار و بهشتیان». خودم سالی ده بار این مطلب را می خوانم. این مقاله برآمده از صداقتی بود که در آنجا دیدم. و از نظر خدمت نمایی از بهشت است. برای من واقعا رفتن به بشاگرد لذت بخش است.

وقتی به همراه حاج محمود می رفتم کپرها را می‌دیدم واقعا منقلب می شدم. از اینکه کنار این مردم بود حس خوبی داشتم. اینکه حاج محمود چقدر خالص و صمیمی با آنها برخورد داشت و آنها هم انگار برادرشان آمده بود. تا کسی آنجا نرود متوجه نمی شود.

*من واقعا توصیه می‌کنم هر کسی می تواند حتی یکبار به آنجا برود

یک دوستی از دوران کودکی داشتم که قبل از انقلاب رفت کانادا. برای بازی های جام جهانی رفته بود پیشش و حرف بشاگرد شد. کاملا فضا را برایش توضیح دادم و او وقتی بعد از چند سال به ایران آمد با هم یکبار به آنجا رفتیم. محمود دوستم وقتی برگشت کانادا تعداد زیادی لباس به عنوان هدیه فرستاد برای بچه های آنجا.

من واقعا توصیه می‌کنم هر کسی می تواند حتی یکبار به آنجا برود. واقعا روحیه صداقت و خدمت در آنجا موج می زند و این زمینه را حاج عبدالله خدابیامرز بود که فراهم کرد.

انتهای پیام/ب

 

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد نمایی از بهشت/پیغام امام(ره) به حاج عبدالله، شهرستان بشاگرد،حاج عبدالله والي،روستاي خميني شهربشاگرد،كميته امدادامام خميني شهربشاگرد،امام خميني(ره)، بنيانگذارانقلاب اسلامي ايران، روح الله خميني ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 502
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مدتی هست که ساکنین روستاهای درابسر بشاگرد با اختلال خطوط تلفن همراه مواجه هستند و تا کنون بارها به مسئولین مربوطه شهرستان گزارش شده  و آنها در پاسخ میگویند تا زمان خرابی کامل آنتن نمیتوانیم اقدام کنیم که این پاسخ جای تعجب دارد!!

این اختلال از اواخر سال 93 ایجاد شده و مردم روستاها با ارتباط بین هم با مشکلاتی مواجه هستند و این موضوع صدای مردم را در آورده.

لازم به ذکر است که در شهرستان بشاگرد تبعیض بین مردم بسیار به چشم میخورد، خصوصا در عرسه رسانه، بیشتر مواقع مشاهده میشود که با کوچکترین یا کمترین زمان، قطعی تلفن یا برق در شهرهای سردشت و گوهران بلافاصله خبر آن در تمام خبرگزاری ها و روزنامه و حتی صدا و سیما مانند یک بمب خبری منعکس پیدا میکند اما با گذشت چندین ماه ازاختلال و قطعی در خطوط تلفن همراه چندین روستا تاکنون متاسفانه هیچ اطلاع رسانی از سوی رسانه صورت نگرفته، که به نظر این یک نوع بی عدالتی و تبعیض است.

جالب اینجاست که با وجود این همه مشکلات متفاوت در بشاگرد هیچ گونه اطلاع رسانی مناسب و دقیقی صورت نمیگیرد و انتشار داده نمیشود اما برای برداشت چندین کیلو باقلا،انجیر و یا سیر در بشاگرد، تمامی خبرگزاریها ، سایت ها و صدا وسیما، حتی روزنامه های استانی آن را به صورت جدی پوشش میدهند و برداشت آنها را هزاران تن اعلام میکنند !!!



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: دكل مخابراتي شهرستان بشاگرد , عصر بشاگرد , نداي بشاگرد , مخابرات شهرستان بشاگرد , تلفن هاي بشاگرد , قطع ارتباط تلفن و مخابراتي در بشاگرد ,
تاریخ : 24 تير 1394
بازدید : 464
نویسنده : فــردیـن احـمدی

هفته گذشته بود که باخبر شدیم فرماندار جدید بشاگرد منصوب شد، و ما هم با انتشار این خبر در سایت ها و خبرگزاریها، علاقه مند شدیم که  متن خبر را مطالعه کنیم.

با مراجعه با سایت استانداری و خبر منصوب شدن فرماندار جدید بشاگرد، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی، استاندار هرمزگان سخنی از حکومت حضرت(ع) به زبان آوردند و فرمودند که امام علی(ع) هیچ گاه خود را از مردم جدا نکردند و در همین ادامه بیان داشتند که یک مدیر باید در عمل پیرو حکومت علی(ع) باشد! که این موضوع در مدیریت ادارات شهرستان بشاگرد خود بحثی جدا دارد. چون ما هنوز بوی از عدالت علی(ع) در بشاگرد به مشاممان نرسیده و این سخنان جزء شعاری بیش نیست.

در ادامه اشاره ای به آمار 50درصدی بیکاری در بشاگرد کردند و آن را یک فاجعه دانستند، و فرمودند که مردم از من و شما کارنامه اجرایی میخواهند. در این بین ما به ایشان میگوییم که جناب آقای اکرمی شما خود میگویید که نرخ بیکاری در بشاگرد 50درصد  و یک فاجعه است، خب چرا همت نمیکنید؟ چرا به داد مردم بشاگرد نمیرسید؟ با سخنرانی و شعارهای تکراری و بی هدف آیا مشکل مردم بشاگرد رفع میشود؟ و کدام کارنامه اجرایی را میخواهید به مردم اعلام کنید؟ همین شعارها یا کارهای انجام شده؟

در این جلسه محمد اسفندیاری فرماندار سابق گزارشی از عملکرد  این فرمانداری در طول دوران خود ارائه دادند در این خبرها به ریز آن عملکردها اشاره ای نشده و قطعا این سخنرانی ها در حد شعار بوده.

از زمان شهرستان شدن بشاگرد تاکنون این سومین فرماندار است که منصوب میشود و آن دو که رفتند نتوانستند آن طور که باید در بشاگرد خدمت کنند، خدمات دولت را ارائه دهند و فقط برای حفظ سمت ،کرسی فرمانداری را به تصرف میگرفتند.

بشاگرد نیاز به مدیرانی کارکشته،دلسوز،خدابترس، مردمی، متعهد، دارد که در جریان تمامی مشکلات مختلف اعم از، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، و غیره  باشد و دردو دل مردم را گوش دهد و درک کند، نه اینکه فقظ و فقط  برای حفظ سمت خود شعار بدهند.

در پایان برای فرماندار جدید جناب آقای دهقانی آرزوی موفقیت و سربلندی و سلامتی میکنیم  و امیدواریم ایشان اندکی مردم بشاگرد را درک کنند و بدانند که مردم این منطقه با چه مشکلاتی مواجه هستند و به صورت جدی پیگیر رفع تمامی کمبودها و مشکلات باشند.

به امید فردایی بهتر برای بشاگرد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: ازشعار تا عمل , دولت تدبير و اميد , فرماندارجديد بشاگرد منصوب شد , فلكنازدهقاني فرماندار جديد بشاگرد منصوب شد ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 553
نویسنده : فــردیـن احـمدی

اسفندیاری گفت: ۴۵۰۰ نفر از دانش آموزان بشاگردی از این کلاس ها بهره مند می شوند.

کلاس-های-اوقات-فراغت-تابستان-1393

به گزارش عصربشاگرد، مراسم افتتاحیه ۱۵۰ کلاس اوقات فراغت تابستان در زمینه های روخوانی قرآن، تفسیر، مهارت زندگی، ورزشی و … در مکان دبیرستان امام حسن مجتبی (ع) روستای جگدان برگزار شد.

محمد اسفندیاری فرماندار شهرستان بشاگرد در این مراسم گفت: کلاس های اوقات فراغت فرصت مناسبی برای رشد خلاقیت و شناسایی استعداد کودکان و نوجوانان است؛ و دانش آموزان با برنامه ریزی مناسب در زمینه های مختلف می توانند پیشرفت های خوبی را داشته باشند.

اسفندیاری اظهار داشت: دانش آموزان امیدهای فردا هستند و آموزش و پرورش نیز پایه و هدف جامعه را مشخص می کند که باید با ارائه آموزش کیفی نسل فرهیخته را تحویل جامعه دهیم.

وی افزود: تربیت عبادی و اعتمادی در دانش آموزان از اهمیت خاصی در نظام آموزشی و تربیتی اسلامی دارد که باید دانش آموزان را با اعمال و تکالیف عبادی، فلسفه و فایده آن آشنا کرد.

فرماندار شهرستان بشاگرد بیان داشت: اوقات فراغت فرصتی است تا دانش آموزان بیشتر با موازین الهی آشنا شوند و حرکت اوقات فراغت در مسیر الهی باشد.

محمد اسفندیاری در پایان گفت: ۴۵۰۰ نفر از دانش آموزان بشاگردی از این کلاس ها بهره مند می شوند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: اوقات فراغت, بشاگرد, دانش آموزان, محمد اسفندیاری, کلاس های تابستانی ، دانش اموزان بشاگرد،آمورزش وپرورش بشاگرد ,
تاریخ : پنج شنبه 11 تير 1394
بازدید : 1898
نویسنده : فــردیـن احـمدی

«آب هست ولی کم است»، این گزاره دقیق نیست. دقیق‌تر، آن است که «آب هست ولی “خیلی” کم است» و برای جایی مثل «بشاگرد»، باید نوشت «آب نیست»، به جرعه‌های آخرش رسیده، حوضچه از آب خالی است و چشم‌ها از دل‌نگرانی، پُر.

1434722799718_HEMMAT KHAHI (5)

به گزارش عصر بشاگرد، دور حوضچه خالی آبی که چونان محتضری نفس‌های آخرش را می‌کشد، حلقه زده‌اند. دست‌وپای کوچک کودکانش رنگ خاک گرفته و تمام اسباب‌بازی‌شان چوب‌های خشک درختانی شده که از کپرها مانده؛ پیرزنی که داغ آفتاب روی داغ از دست دادن همسر و فرزندانش هم افتاده و پیرمردی که از درد به خود می‌پیچد و سر به بیابان می‌گذارد.

این‌ها تصاویر بشاگرد است؛ منطقه‌ای محروم و دور افتاده در هرمزگان با روستاهای کپرنشین. بی‌آبی، فرصت کشاورزی را از مردم روستاها گرفته و موجب بروز و گسترش بیمار‌ی‌های عفونی شده است و جز گوسفندانی چند و نان و پنیری برای زندگی ندارند. هرچند، از وقتی یادمان می‌آید، بشاگرد نمادی از یک منطقه محروم بود و هنوز هم همین بار را به دوش می‌کشد؛ گویی نه خانی آمده و نه خانی رفته!

همت خواهی – عکاس ایسنا – در مجموعه عکس مستند خود، تصاویری منتشر کرده که از سختی‌های زندگی بشاگردی‌ها حکایت دارد؛ از بی‌آبی و خشکسالی گرفته تا نبود بهداشت و شیوع بیماری‌های گوناگون و وضعیت نامناسب تغذیه کودکان و مادران.

او در توضیح تصاویری که منتشر کرده، از نبود راه‌های ارتباطی میان روستاهای بشاگرد و سختی حمل و نقل به عنوان یکی از دلایل فقر غذایی و بهداشتی این شهرستان یاد و تاکید کرده است که «کامل شدن جاده نیمه‌کاره منتهی به روستاهای بشاگرد» می‌تواند تا حد زیادی اوضاع روستاییان را بهبود بخشد.

در این توضیح آمده است: «کودکان بیشتر روستاهای بشاگرد به دلیل فقر مالی خانواده دچار سوء تغذیه هستند و زنان از آغاز دوره بارداری تا زایمان به دلیل نبود مرکز درمانی دوره سخت و خطرناکی را طی می‌کنند. کودکان و زنان زیادی در روستاهای بشاگرد بی‌سرپرست و فقیرند».

او همچنین درباره وضعیت آموزشی در بشاگرد نوشته: «کمتر دانش‌آموزی وارد مرحله دانشجویی می‌شود و بیشتر دختران تنها تا کلاس ششم امکان ادامه تحصیل دارند».

بشاگرد در شرق تنگه هرمز قرار دارد که پیشتر بخشی از جاسک به حساب می‌آمد اما از سال ۱۳۸۷ شهرستان جداگانه‌ای شد به مرکز سردشت و اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد. براساس آمار، نصف این جمعیت در حال حاضر بیکار هستند که این مسأله یکی از دلایل تشدید فقر منطقه محسوب می‌شود.

 

 

پیرزنی که شوهر و فرزندانش را در دعوای اهالی دو روستا از دست داده و خود نیز بیمار است

 

پیرمردی که به دلیل بیماری داخلی، گاه از شدت درد، سر به بیابان می‌گذارد

 

بیشتر دخترها به دلیل محرومیت ناچارند فقط تا کلاس ششم تحصیل کنند

 

تعداد زیادی از کودکان بشاگرد دچار سوءتغذیه و بیماری‌های ناشی از فقدان بهداشت هستند.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بی آبی دربشاگرد،فقدان بهداشت،کودکان بشاگردی،پیرمرد بشاگردی،دخترک بشاگردی،حوضچه های خالی ازآب، نفس های آخر،تصاویری از خشکسالی بشاگرد،روستاهای کپرنشین بشاگرد،آفتاب داغ، عصر بشاگرد، صبح ساحل ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 538
نویسنده : فــردیـن احـمدی

اولین جلسه هم اندیشی روابط عمومی ها و خبرنگاران شهرستان بشاگرد با حضور معاون فرماندار این شهرستان در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

 

روابط عمومی ها و خبرنگاران بشاگرد

به گزارش عصر بشاگرد، در این جلسه ابتدا روابط عمومی های ادارات شهرستان بشاگرد و همچنین خبرنگاران ضمن معرفی خود، مشکلات و راهکارهایی را برای اطلاع رسانی بهتر و دقیق تر در شهرستان مطرح کردند.

بیشترین تاکید روابط عمومی ها و خبرنگاران بر راه اندازی خانه مطبوعات شهرستان، راه اندازی مراکز خبری، فرهنگی، مطبوعاتی، برگزاری دوره های خبرنگاری در شهرستان و مشکل همیشگی اینترنت بود.

در ادامه این جلسه حسین باباخانی معاون فرماندار بشاگرد گفت : روابط عمومی ها باید تحولات و مسائل مختلفی که رخ می دهد را به خوبی رصد کنند و اخبار خود را در اختیار اقشار مختلف مردم قرار دهند.

حسین باباخانی اظهار کرد: کار روابط عمومی و خبرگزاری ها از حساسیت ویژه ای برخوردار است و این امر رسالت روابط عمومی و خبرنگار را سنگین تر می کند.

وی با اشاره به وظیفه خطیر فعالیت در عرصه روابط عمومی و اطلاع رسانی، خاطر نشان کرد: تمام کسانی که در حوزه رسانه فعالیت می کنند باید از دقت، درایت و هوشمندی خاصی برخوردار باشند.

معاون فرماندار شهرستان بشاگرد گفت: شناسایی ظرفیت های شهرستان بشاگرد به خوبی صورت پذیرفته است و در حال حاضر وظیفه روابط عمومی ها و خبرنگاران است که در این زمینه اطلاع رسانی کنند.

باباخانی تاکید کرد: کلمه محرومیت باید کم کم از شهرستان بشاگرد برداشته شود و با جذب سرمایه گذاران و اطلاع رسانی دقیق در جهت شناساندن ظرفیت های شهرستان این امر عملی است و نقش خبرگزاری ها در این زمینه بسیار مهم و ضروری است و می توانند با اطلاع رسانی دقیق زمینه جذب سرمایه گذار را فراهم کنند.

معاون فرماندار بشاگرد بر لزوم اطلاع رسانی منصفانه در انتخابات پیش رو تاکید کرد و گفت : انتخابات آبروی هر ملت و هر دولتی است و نقش خبرنگاران در تجزیه و تحلیل اخبار انتخاباتی به صورت صحیح بسیار حیاتی است.

وی با تاکید بر اینکه آرامش انتخاباتی در جمع مردم باید حفظ شود افزود: خبرگزاری ها باید شور و نشاط انتخاباتی را در بین اقشار مختلف مردم فراهم کنند.

حسین باباخانی اظهار داشت: یکی از وظایف روابط عمومی ها افکار سنجی است و روابط عمومی ها باید هماهنگی و تعامل با رسانه ها و خبرنگاران جهت انعکاس  فعالیتها وعملکرد حوزه کاری هر ارگان و ادرات را داشته باشند.

وی اضافه کرد : فراهم کردن زمینه ارتباط بیشتر مدیران دستگاههای اجرایی با مردم و رسانه ها، اطلاع رسانی خدمات، فعالیت ها و علمکردهای دستگاههای اجرایی و پاسخگویی به مطالبات مردم از دیگر مواردی است که روابط عمومی ها باید به آنها توجه بیشتری داشته باشند.

معاون فرماندار بشاگرد گفت: در عصر امروز اینترنت نقش بسیار مهمی را در اطلاع رسانی دقیق و به موقع دارد و بحث سرعت و افزایش پهنای باند اینترنت شهرستان در دستور کار ما قرار دارد و در این زمینه قول های مساعدی از سوی مسئولان مربوطه گرفته شده است که امیدواریم به زودی مشکل اینترنت شهرستان بشاگرد برطرف شود

باباخانی در پایان بر لزوم تعامل بیشتر بین روابط عمومی ها و خبرنگاران تاکید کرد و گفت: تمام ادارات و سازمان های شهرستان بشاگرد موظف هستند طی چند هفته آینده روابط عمومی خود را معرفی کنند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: بشاگرد, جلسه خبرنگاران, حسین باباخانی, خبرنگاران بشاگرد, روابط عمومی ها, معاون فرماندار بشاگرد, نخستین جلسه, هم اندیشی خبرنگاران،عصر بشاگرد، ندای هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 998
نویسنده : فــردیـن احـمدی
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 601
نویسنده : فــردیـن احـمدی

به مناسبت اعیاد شعبانیه و سالروز فتح خرمشهر یک دوره مسابقه آشپزی با حضور بانوان بشاگردی برگزار شد.

مسابقه آشپزی بشاگرد (5)

به گزارش عصربشاگرد، مسابقه آشپزی به مناسبت اعیاد شعبانیه و سالروز آزاد سازی خرمشهر در سالن اجتماعات فرمانداری با حضور فرماندار شهرستان بشاگرد برگزار شد.

در این مسابقه ۶۰ نفر از بانوان بشاگردی با بیش از ۸۰ نوع غذای محلی و سنتی شرکت داشتند و هنر آشپزی خود را به نمایش گذاشتند.

در پایان این برنامه که به همت امور بانوان فرمانداری بشاگرد برگزار شد به نفرات برتر مسابقه هدایایی اهدا شد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: مسابقه آشپزی به مناسبت اعیاد شعبانیه و سالروز آزاد سازی خرمشهر ،سالن اجتماعات فرمانداری با حضور فرماندار شهرستان بشاگرد ،مسابقه ۶۰ نفر از بانوان بشاگردی با بیش از ۸۰ نوع غذای محلی و سنتی ،به نفرات برتر مسابقه هدایایی اهدا شد، عصربشاگرد، بانوان بشاگردی ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 497
نویسنده : فــردیـن احـمدی
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 712
نویسنده : فــردیـن احـمدی

یادواره شهید آوندی به مناسبت سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر در محل گلزار شهدای روستای گوریچی برگزار شد.

شهدای

به گزارش عصر بشاگرد،به مناسبت سالروز حماسه سوم خرداد دومین یادواره شهید آوندی با حضور مسئولین و اقشار مختلف مردم در روستای گوریچی بشاگردبرگزار شد.

شهید آوندی از شهدای دفاع مقدس بودند و این یادواره به همت سپاه ناحیه بشاگرد و حوزه امام موسی کاظم (ع) در گلزار شهدای روستای گوریچی واقع در بخش مرکزی شهرستان بشاگرد برگزار شد.

سرهنگ محمود سلیمانی فرمانده ناحیه سپاه بشاگرد در این مورد بیان کرد: هدف از برگزاری این مراسم، آشنایی نسل جوان با فرهنگ شهادت و ایثارگری ‌های رزمندگان دوران دفاع مقدس بود.

سلیمانی افزود: برگزاری چنین مراسمی به گسترش فضیلت های اخلاقی در جامعه کمک می کند و باعث می شود تا نسل جوان ما فرصت آشنایی با مجاهدان انقلاب اسلامی را پیدا کنند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: 3 خرداد, بشاگرد, روستای گوریچی, سرهنگ سلیمانی, شهید آوندی, یادواره شهدای بشاگرد،عصر بشاگرد، ندای هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 664
نویسنده : فــردیـن احـمدی

همزمان با فرا رسیدن سوم خرداد سالروز آزاد سازی خرمشهر، یادواره شهید پیردادی و شهید زحمتکش با حضور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بشاگرد، نماینده ولی فقیه در ناحیه سپاه بشاگرد و اساتید دانشگاه در گلزار شهدای شهر سردشت برگزار شد.

 

یادواره-شهید-پیردادی-12

به گزارش عصر بشاگرد، سرهنگ محمود سلیمانی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بشاگرد در این مراسم گفت: ملت ایران در طول هشت سال دفاع قهرمانانه در مقابل تهاجم گسترده دشمن، از خود الگوها و ایثارگری‌ هایی نشان دادند که این الگوها برای تمام دنیا به عنوان نمونه‌ های بارزی از گذشت و ایثار قابل عرضه است.

محمود سلیمانی با بیان اینکه یکی از فتوحات برجسته ملت ایران در طول هشت سال دفاع مقدس، فتح خرمشهر بود، اظهار کرد: بازخوانی و مرور این حماسه و ایثار برای نسل جوان که از نزدیک این واقعه مهم تاریخ کشور را ندیده‌ اند، ضروری است.

وی با یادآوری سخنان امام خمینی(ره) که خرمشهر را خدا آزاد کرد، ادامه داد: فتح خرمشهر یک معجزه الهی بود که توانست موضع جهان را نسبت به ایران تغییر داده و روحیه مقاومت و ایثار را در وجود ملت و رزمندگان متجلی و مقدمات پیشنهادات برای صلح و خاتمه جنگ را از سوی جامعه جهانی فراهم کند.

فرمانده سپاه ناحیه بشاگرد گفت: جنگ تحمیلی از مهم‌ ترین رخدادهای قرن بیستم بود که در بحرانی‌ ترین منطقه دنیا یعنی خاورمیانه و به تعبیر رهبر معظم انقلاب در غرب آسیا به وقوع پیوست و هشت سال جنگ را به ملت ایران تحمیل کرد.

سرهنگ سلیمانی افزود: اختلافات مرزی بین ایران و عراق، وجود رودخانه استراتژیک اروندرود بین ایران و عراق، روحیات صدام و تصاحب جزایر سه‌ گانه از مهم‌ ترین محرک‌ های انگیزشی عراق برای آغاز جنگ با ایران بود.

وی با بیان اینکه فتح خرمشهر و آزادسازی این شهر بعد از گذشت ۲۰ ماه در سایه عنایت خداوند و تقوای رزمندگان حاصل شد، افزود: تغییر رویکرد جنگ از تدافعی به تهاجمی، تغییر معادلات و موازنه‌ های سیاسی و نظامی، تردید کشورهای عربی در زمینه توانایی‌ های نظامی عراق و افزایش نگرانی‌های آمریکا نسبت به قبل، از مهم‌ ترین آثار عملیات غرورآفرین فتح خرمشهر بود که درسی بزرگ برای ملت ایران است.

سلیمانی تصریح کرد: اینک نیز داشتن روحیه مطالبه‌ گری در راستای حفظ ارزش‌های اسلامی و رسیدن به جامعه متمدن اسلامی رسالت خطیر ملت، جوانان و دانشجویان است که این امر عزم همگان را برای رسیدن به جامعه متمدن اسلامی با مجهز شدن به بصیرت و همت می‌ طلبد.

یادواره شهید پیردادی و زحمتکش به همت حوزه مقاومت امام حسین (ع) و با همکاری پایگاه مقاومت شهید پیردادی برگزار شد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: یادواره شهدای بشاگرد, شهید زحمتکش, شهید پیردادی, یادواره،یاد یاران خونین شهر،8 سال دفاع مقدس،عصربشاگرد، صدای هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 532
نویسنده : فــردیـن احـمدی

همایش پیاده روی به مناسبت سالروز گرامیداشت آزاد سازی خرمشهر با حضور مسئولین و کارکنان ادارات این شهرستان برگزار شد.

همایش پیاده روی

به گزارش عصر بشاگرد، همایش بزرگ پیاده‌ روی به مناسبت گرامیداشت اعیاد شعبانیه و سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی برگزار شد.

این همایش ساعت ۷:۳۰ روز یکشنبه سوم خردادماه با حضور فرماندار شهرستان بشاگرد، مسئولین و کارکنان ادارات این شهرستان و جمعی از بسیجیان در مرکز شهرستان بشاگرد برگزار شد.

شرکت کنندگان در این همایش مسیر از گلزار شهدا شهر سردشت تا نخلستان این شهر را طی نمودند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخباراجتماعی , آخرین اخبار فرهنگی هنری , آخرین اخبار ورزشی , ,
:: برچسب‌ها: 3خرداد, بشاگرد, فرماندار, مسئولان, همایش, پیاده روی،عصر بشاگرد، عصر امروز، ندای هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 585
نویسنده : فــردیـن احـمدی

به مناسبت گرامیداشت حماسه سوم خرداد و سالروز فتح خرمشهر جوانان شهرستان بشاگرد اقدام به برپایی ایستگاه صلواتی کردند.

 

ایستگاه صلواتی

به گزارش عصربشاگرد، این ایستگاه صلواتی که به مناسبت گرامیداشت حماسه سوم خرداد و سالروز فتح خرمشهر برپا شد، مردم را یاد روزهای باشکوه و ایثارگری ها و رشادت های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس انداخت و باعث وجد و نشاط شد، این حرکت فرهنگی همیشه مورد استقبال مردم بوده است.

در این مراسم که با استقبال مردم مواجه شد، جوانان پایگاه مقاومت شهید پیردادی شهر سردشت با سرودهای مرتبط با روز سوم خرداد و با شیرینی و شربت از مردم پذیرایی کردند.

 


:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: ایستگاه صلواتی, سردشت, سوم خرداد, شهید پیردادی، شهیدان بشاگرد،3 خرداد94،عصربشاگرد، ندای هرمزگان ,
تاریخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394
بازدید : 708
نویسنده : فــردیـن احـمدی

مردم قدرشناس شهرستان بشاگرد با عطرافشانی و غبار روبی گلزار شهدای سردشت بشاگرد، یاد و خاطر جانفشانی های شهدای هشت سال دفاع مقدس را گرامی داشتند.

غبارروبی

به گزارش عصر بشاگرد، به مناسبت سوم خرداد ماه سالرزو آزاد سازی خرمشهر در آیینی متمرکز، گلزار شهدای شهر سردشت غبارروبی و عطرافشانی شد.

در مراسم غبارروبی گلزار شهدای مرکز شهرستان بشاگرد، فرماندار این شهرستان، فرمانده سپاه ناحیه بشاگرد، شماری از مسئولان و خانواده های معظم شهدا، بسیجیان و قشرهای مختلف مردم حضور داشتند.

شرکت‌ کنندگان در این آیین با نثار شاخه‌ های گل زمان تجدید بیعت با شهدای جنگ تحمیلی، یاد و خاطره حماسه‌ سازی‌ ها و ایثارگری‌ های شهدای والامقام را گرامی داشتند.

 


:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: سردشت بشاگرد, سوم خرداد, غبارروبی, فرماندار, گلزار شهدا،غبار روبی گلزارشهدای سردشت بشاگرد، عصربشاگرد ,
تاریخ : یک شنبه 3 خرداد 1394
بازدید : 517
نویسنده : فــردیـن احـمدی
استاندار هرمزگان گفت: امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع) و امام سجاد (ع) از اسوه های تاریخ بشریت هستند که باید در جهت معرفی و الگو قرار دادن سیره زندگی این بزرگواران تلاش کنیم.

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از روابط عمومی و امور بين الملل استانداری هرمزگان، ضمن تبریک حلول ماه شعبان و فرارسیدن اعیاد شعبانیه، عنوان کرد: سوم شعبان سالروز میلاد با سعادت حضرت امام‌ حسین (ع) سرور آزادگان عالم و روز پاسدار است که پاسداران ما باید شجاعت و آزادگی امام سوم شیعیان را سرلوحه و الگوی خود قرار دهند.

وی در ادامه چهارم شعبان سالروز میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز را تبریک گفت و افزود: جانبازان و ایثارگران در دوران دفاع مقدس، حضرت ابوالفضل العباس (ع) را الگوی خود قرار داده و در برابر دشمنان ایستادگی کردند و حضرت عباس (ع) در راه دفاع از دین اسلام با پیروی از ولایت جان خود را فدا کرد.

استاندار هرمزگان با گرامیداشت پنجم شعبان سالروز میلاد حضرت امام سجاد (ع) بر لزوم ترویج معارف، عرفان و آموزه های این امام بزرگوار تاکید کرد.

جادری خاطرنشان کرد: امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع) و امام سجاد (ع) از اسوه های تاریخ بشریت هستند که باید در جهت معرفی و الگو قرار دادن سیره زندگی این بزرگواران تلاش کنیم.

وی تصریح کرد: شعبان یکی از ماه‌های مهم و ارزشمند برای مسلمانان و ماه پیامبر بزرگوار اسلام (ص) است که اعیاد و ایام مهمی در دل این ماه نهفته است.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع) و امام سجاد (ع) اسوه های تاریخ بشریت هستند، ولادت باسعادت امام حسین،ابوالفظل عباس،وامام سجاد مبارکباد، استانداری هرمزگان،دکترجادری ,
تاریخ : شنبه 2 خرداد 1394
بازدید : 1022
نویسنده : فــردیـن احـمدی

سردشت مرکز شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان که از نبود فضاهای فرهنگی به شدت رنج می برد. یکی از معضلات جدی جوانان این شهر هم اکنون نبود فرهنگسرا است که از مطالبات جدی این شهر به شمار می رود.

 

13921120000243_PhotoA

به گزارش عصر بشاگرد،یکی از وظایف شهرداری انجام فعالیت های فرهنگی و تخصیص بودجه ای برای ایجاد فرهنگسرا است. تعیین قطعه زمینی برای امور فرهنگی یکی از این فعالیت هایی است که شهرداران مکلف هستند انجام بدهند.

فرهنگسرا مجتمع ساختمانی است که در آن یک یا چند نهاد فرهنگی با اهدافی نظیر ارتقای سطح فرهنگ، آگاهی‌ های عمومی، سرمایه‌های اجتماعی، حمایت از گروه‌های جوان و راهنمایی آنها به فراگیری پیشه‌ ها و هنر‌های مختلف، غنی‌سازی اوقات فراغت و ایجاد تفریحات سالم فعالیت می‌ کنند.

متاسفانه در مرکز شهرستان بشاگرد فرهنگسرا وجود ندارد، در حالی که قشر عظیمی از جمعیت این شهرستان را جوانان مستعد و خوش‌ قریحه تشکیل می‌ دهند و این افراد از نبود فرهنگسرا رنج می‌برند.

رحیم رحیمی مسئول کانون فرهنگی علی ابن ابیطالب (ع) در گفتگو با خبرنگار بشاگرد نیوز گفت: شهر سردشت نیاز به فعالیت های فرهنگی و هنری بیشتری دارد و شهرداری باید تمرکز بیشتری در این بخش داشته باشد.

رحیمی افزود: فعالیت های فرهنگی شهرداری کم است و باید نسبت به این موضوع توجه بیشتری شود. بارها جوانان شهر سردشت خواستار در نظر گرفتن محلی ثابت برای ایجاد فرهنگسرا در شهر شدند.

وی ادامه داد: وجود فرهنگسرا در شهری با این جمعیت یکی از نیازهای مهم دختران و پسران در شهر سردشت بشاگرد است.

رحیم رحیمی با بیان اینکه توجه به کارهای فرهنگی باعث ایجاد تعامل و اعتماد میان مسئولان شهری و جوانان می شود، گفت: جوانان با درگیر شدن در فضاهای فرهنگی باعث افزایش و ارتقای سطح فرهنگی شهرمان می شوند.

وی افزود: جایگاه معاونت های امور اجتماعی و فرهنگی در شهرداری باید مشخص شود و مدیران بدانند اگر معاونت فرهنگی وجود نداشته باشد در کارها اخلال به وجود خواهد آمد.

یکی از جوانان بشاگردی که به تئاتر علاقه دارد و گاهی نیز در جشن های ملی و مذهبی هنرنمایی می کند، گفت: نبود فرهنگسرا به عنوان مکانی فرهنگی برای جوانان صاحب ذوق در شهرستان بشاگرد بیش از پیش احساس می‌شود.

محمد شنبه زاده افزود: اگر مکانی صرفا به انجمن‌های نمایشی، فرهنگی و هنری اختصاص یابد، فعالیت این انجمن‌ها نیز افزایش یافته و جوانان با شوق بیشتری فعالیت می‌ کنند.

این هنرمند اظهار کرد: شاید یکی از عللی که سبب می‌شود، شهر ما فرهنگسرا نداشته باشد، نبود آگاهی و اطلاع مسئولان از تعداد زیاد بازیگر، خواننده، نقاشان و به طور کلی هنرمندان این شهر است.

امین آرمین یکی از خوانندگان معروف شهرستان بشاگرد نیز در این باره گفت: وجود هنرمندان برجسته در این شهرستان باعث شده که خلاء مکانی فرهنگی در قالب فرهنگسرا در مرکز شهرستان احساس شود.

آرمین افزود: یکی از دلایلی که باعث شده است در حال حاضر جشن های ملی و مذهبی در شهرستان بشاگرد کم رنگ شود نبود مکان مناسب برای برگزاری مناسبت ها است. وجود مکانی مثل فرهنگسرا باعث می شود که انجمن های نمایشی و فرهنگی هنری این شهر فعالتر شوند.

این خواننده یادآور شد: شاید مسئولان نمی دانند که ما در این شهرستان گروه های سرود و تئاتری داریم که جایزه های استانی و کشوری زیادی را کسب کرده اند.

وی با بیان اینکه هنرمندان می توانند در غنای ادبیات شهر کمک بکنند، گفت: وفور هنرمندان خوب و برجسته باعث می شود آنها در مکانی علمی می توان فرهنگ این منطقه را احیا کند.

شهرستان بدون مکانی فرهنگی بی شک تبدیل به شهری با سطح فرهنگ پایین می شود. وجود استعدادهای فراوان در شهرهای جدیدالتاسیس باعث شده نیاز به مکان های فرهنگی بیشتر احساس شود.ظرفیت پذیرش پایین مکان های فرهنگی در بشاگرد، هزینه ها و خطرات ایاب و ذهاب باعث شده که شهروندان بیش از پیش، نبود مکان های فرهنگی و هنری را در شهرستان احساس کنند.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار شهرستان بشاگرد , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: نبود فرهنگسرا دربشاگرد،جوانان بشاگردی بدون یک فرهنگسرا،بشاگرد،مشکلات فرهنگی بشاگرد،شهرداری بشاگرد،استانداری هرمزگان ,
تاریخ : شنبه 2 خرداد 1394
بازدید : 645
نویسنده : فــردیـن احـمدی

امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه امام خمینی با ایجاد جریان سپاه انقلاب را بیمه کرد، افزود:برای حفظ انقلاب مرد باید وارد صحنه شوند که با این رویکرد سپاه و بسیج تشکیل شد.

 

به گزارش عصربشاگرد به نقل از ندای ساحل، آیت الله نعیم آبادی،امام جمعه بندرعباس در خطبه های عبادی و سیاسی بندرعباس  ضمن تبریک ایام نیمه شعبان ، روز پاسدار و جانبازان گفت:جایگاه پاسداران انقلاب نیاز به توضیح ندارد و ابتکار امام راحل با ایجاد جریان سپاه انقلاب را بیمه کرد.

وی افزود:برای حفظ انقلاب مرد باید وارد صحنه شوند که با این رویکرد سپاه و بسیج تشکیل شد و قدرت قوی الهی بوجود آمد.

نعیم آبادی با هشت سال دفاع مقدس یک روی چهره استکبار را قرمز کرده است، اظهار کرد: پشتوانه انقلاب ما ارتش ، پاسداران و بسیج است.

وی با اشاره به تبلیغات و توطئه های دشمن بر علیه کانون قدرت سپاه پاسداران تصریح کرد:اگر سپاه قوی نبود بر علیه آن توطئه نشد چرا که با شخص ضعیف کاری ندارد.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان افزود: جانبازان سند حقانیت ملت ایران هستند که با شهامت به میدان نبرد با دشمن رفتند و سربلند از امتحان الهی بازگشتند.

وی با اشاره به روز بهره بری و بهینه سازی مصرف خاطر نشان کرد: بهره بری صحیح را استفاده حداکثری از کمترین امکانات است لذا در مصرف با منطق خرد کار کنید و در خوردن اسراف نکنیدو خود را از حرام قطعی نجات دهید.

 

 

تیم مذاکره کننده هسته در حفظ اسرار نظامی کشور کوشا باشد

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از  پیارم حاجی آباد، حجت الاسلام صادقی ، در خطبه های نماز عبادی و سیاسی جمعه گفت: احساس مسئولیت در مقابل دین درسی بود که امروز پاسداران ما از حضرت امام حسین (ع) گرفتند و هشت سال رزمندگان ما دفاع مقدس را جانانه انجام وظیفه و ایستادگی کردند.

وی ایستادگی در  جبهه فرهنگی را از جبهه نظامی مهمتر دانست  و افزود:امروز دشمن در جبهه فرهنگی پاتک هایی زده و در جامعه سیر صعودی طلاق مشاهده می  شود.

 

صادقی اظهار کرد: وجود ماهواره در منازل ابتدا باعث از بین بردن رابطه عاطفی در بین زن و شوهر شده و در نهایت باعث جدایی  و بی بندباری  در خانواده ها شده است.
وی با بیان اینکه باید در زمینه ماهواره باید کار فرهنگی انجام بدهیم، تاکید کرد: هرکس هر قدر که در توانش است تلاش کند چرا که این مسئولیت برعهده فرد خاصی نیست همه ما باید با کمک یکدیگر ماهواره ها را جمع آوری کنیم و خود مردم باید به این نتیجه برسند که وجود ماهواره در خانه یعنی خطر این قدم ها را باید بردارید این ها همش ضرر است .

امام جمعه موقت حاجی آباد خظاب به تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: خطوط قرمز نظام را رعایت کنید و در حفظ اسرار نظامی کشور کوشا باشید.

وی با بیان اینکه دلهره ای از تهدیدهای توخالی دشمن به خود راه ندهید،افزود: امروز ایران اسلامی انقدر قدرتمند شده است که با کوچکترین اشاره ولی امر می تواند هم میز و هم صاحب میز را و هم همه گزینه ها را تومارش بر هم بپیچد.

صادقی با اشاره به اینکه مذاکره کنندگان با قدرت مذاکره کنندو  اصول را رعایت نمایند،خاطر نشان کرد: در بحث بازرسی ها هم نباید بازرسی از مراکز نظامی صورت بگیرد و اکیدا ممنوع است و یا اینکه بخواهند از دانشمندان هسته ای ما بازجویی کنند.

تقوا روح امید را در جامعه گسترش می دهد

 

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از پایگاه خبری جهانگیریه بستک : حجت الاسلام  صادقی امام جمعه موقت شهرستان بستک در خطبه های این هفته نماز جمعه ضمن تبریک به مناسبت حلول ماه شعبان و اعیاد شعبانیه گفت : این ماه فرصتی است تا معنویت خود را افزایش دهیم و به ریسمان الهی چنگ بزنیم .

وی ضمن توصیه به تقوا افزود: انسان با تقوا باید روح امید را در جامعه گسترش دهد ، نماز باید مارا به تقوا برساند روزه باید ما را به تقوا برساند .

صادقی در ادامه ضمن تبریک بمناسبت روز پاسدار تصریح کرد : در سوم شعبان کسی بدنیا می آید که اسلام را دوباره به حرکت در می آورد ، امام حسین (ع) با دادن جان خود و اصحابش و با اسارت اهل بیتش اسلام را احیا کرد .

امام جمعه موقت بستک با بیان اینکه پاسدار انقلاب یعنی پاسداری از یک موجود زنده ، متحرک و پیشرونده یعنی پاسدار اسلام و قرآن، خاطر نشان کرد : پاسدار نباید از مشکلات بترسد و اگر می خواهیم پاسدار بمانیم باید روز به روز  بر معنویت خود ببفزاییم .

 

انتقاد مجدد امام جمعه پارسیان از عملکرد شهرداری پارسیان

به گزارش  هرمز به نقل از پارسیان خبر ،حجت الاسلام میرزایی  ضمن تبریک ولادت سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع)و روز پاسدار فلسفه وجودی سپاه پاسداران حفظ دست آورد ها و اهداف انقلاب اسلامی دانست و گفت:انقلابی که ریشه های فساد و وابستگی را قطع و نهال پاک ایمان و استقلال را در کشور ودر دل امت ایران بارور و با رحمت ولایت آن را آبیاری کرد.

وی افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوره های گوناگون زمانی درگیر مبارزه با انواع توطئه ها و تهدید های دشمنان بر ضد انقلاب اسلامی بوده و برای خنثی سازی آن ها تلاش کرده است.

میرزایی با اشاره به جنایات آل سعود در یمن اظهار کرد : چرا تیمهای ورزشی ما با تیمهای آل سعود مسابقه می دهند . این رژیم منحوس پا جای پای صهیونیستها گذاشته و همانگونه که ما با تیمهای ورزشی اسراییل مسابقه نمی دهیم باید با تیمهای سعودی هم همین کار را بکنیم.

امام جمعه پارسیان با انتقاد مجدد از عملکرد شهرداری پارسیان گفت:از عملکرد شهرداری پارسیان در مراسمات مذهبی راضی نیستم . یک کنسرت میخواهد اجرا شود تمام در و دیوار شهر پر از بنر و تبلیغات میشود اما برای تولد سالار شهیدان شهر هیچ رنگ و نمایی از جشن و چراغانی ندارد.

 پاسداران و جانبازان خوش اول و خوش آخر انقلاب بودند

به گزارش عصربشاگرد به نقل از میناب جنوب، حجت السلام والمسلمین معتمدی فر امام جمعه میناب در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان که با حضور خیل عزیمی از پاسداران و بسیجیان میناب همراه بود با تبریک به مناسبات ایام شعبانیه تولد امام حسین(ع) و روز جانباز و پاسدار با اشاره به فداکاری های امام حسین(ع) و یارانش گفت: امام حسین(ع) کسی بود که سرش رفت اما قولش نرفت.

وی با اشاره به روز پاسدار و جانبار به ویژگی های متمایز آنها در طول تاریخ انقلاب پرداخت و اظهار داشت: پاسداران و جانبازان انقلاب خوش اول و خوش آخر انقلاب بودند و از همان ابتدا تا پایان مسیر دوشادوش امام(ره) حرکت کردند و در این راه نیز ثابت قدم ماندند.

معتمدی فر در ادامه بیان داشت: آنها همواره در دوران انقلاب و این انقلاب حضور داشته اند، کدام صحنه را در کشور می بینید که سپاه پاسداران در آن حضور گسترده، حماسی، و سرنوشت ساز را در نداشته باشد.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های سپاه پیش روندگی و پیش برندگی آن است عنوان داشت: سپاه همیشه آینده نگر بوده و پیش بینی های لازم را برای هر کاری از قبل انجام می دهد و هر کاره سختی را با همکاری و همیاری هم انجام می دهند.

معتمدی فر در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به دیدار رهبر انقلاب با دانشجویان افسری دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه ارتش های دنیا با رژه و مانور قدرت خود را به رخ می کشند افزود: قدرت سپاه جمهوری اسلامی ایران در رژه این نیروها به خوبی نشان داده شد و دنیا را به شگفتی در آورد.

وی با اشاره به  سخنان رهبر انقلاب در خصوص بحث هسته ای و ادعای کشورهای غربی در مصاحبه با دانشمندان ایران عنوان کرد: ما از سر نیاز وارد مذاکرات هسته ای نشدیم چه برسد به اینکه بگذاریم از دانشمندان هسته ای ما مصاحبه داشته باشید، ما یادمان نرفته که ترور بسیاری از دانشمندان هسته ای ما توسط خوده شما طراحی شده بود.

معتمدی فر با بیان اینکه توافق بد یعنی توافق زیر ارعاب و تهدید تصریح کرد: حاصل توافق بد بازرسی از تاسیسات هسته ای، نظامی و دفاعی کشور است ما اجازه نمی دهیم کسی با صدای بلند ما را تهدید کند و حرف زور را به ما تحمیل کند ما حرف زور و بی حرمتی را از هیچ کسی نمی پذیریم.

خطیب نماز جمعه میناب با بیان اینکه بسیج سازندگی سربازان ولایت درعرصه های توسعه و خودکفایی داخلی هستند خاطر نشان کرد: در بسیج سازندگی باید تلاش و تولید داشته باشیم، همه ما باید کمک کنیم تا بتوانیم با این راه کشوری سازنده و آباد را داشته باشیم.

 

اوباما آرزوی باز کردن پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را به گور خواهد برد

 به گزارش عصر بشاگرد به نقل از مروارید نیوز ” حجه الاسلام والمسلمین شیخ علیرضا آهنین جان امام جمعه موقت شهربندر چارک در خطبه های این هفته بعد از دعوت به تقوای الهی ، به برخی از ویژگیهای و خصوصیات زندگانی امام حسین علیه السلام اشاره نمودند و ضمن تبریک میلاد خجسته امام حسین علیه السلام ، شناخت شخصیت این امام همام را الگو و راهکاری جهت پیشبرد امورات زندگانی دانستند.

وی  افزود: آمریکا ابتدا صدام را مجبور به امضاء پروتکل الحاقی نمود و سپس از طریق بازرسان سازمان ملل با دانشمندان و مناطق حساس عراق آشنا شد و در اولین حمله کار صدام را یک سره کرد.

امام جمعه موقت بندرچارک نقشه آمریکا را خطرناک دانستند و گفت : اوباما بارها و بارها گفته که اگر می توانستم پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را باز می کردم ، ولی البته همه بدانند که به فضل الهی این آرزو را به گور خواهد برد.

 آهنین جان با محکوم کردن جنایات آل سعود در یمن اظهار کرد : آل سعود در باتلاق یمن فرو رفته است و مثل دیوانه ها کودکان ، مردم عادی و بی گناهان را می کشد.

خطیب موقت نماز جمعه شهر بندر چارک با به نتیجه نرسیدن خواسته های شوم آل سعود و استعمارگران خاطر نشان کرد: آل سعود بداند که به فرموده خداوند متعال حکومت از آن صالحان خواهد بود و مردم صالح یمن پیروز خواهند شد.

هرجا با شیطنت مواجه شویم با قدرت و قاطعیت پاسخ می دهیم

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از کیش پرس، حجت الاسلام علیدادی در نماز جمعه این هفته با بیان اینکه هر جا با شیطنت مواجه شویم با قدرت و قاطعیت پاسخ می دهیم اظهار کرد: آن روز، روزی خواهد بود که اگر کوچکترین جسارت و تعرضی به کشور ما صورت گیرد منطقه برای هیچ کس امنیتی نخواهد داشت و دنیای استکبار با جواب قاطع و کوبنده ایران اسلامی مواجه خواهند شد.
خطیب جمعه کیش به آغاز تحریم های اقتصادی ایران از سوی آمریکا در سال ۱۳۵۹ اشاره کرد و افزود: ۳۵ سال از آغاز تحریم ها می گذرد اما با مقاومت، بزرگواری و درایت مسئولان و دولت های ایران یکی پس از دیگری توانسیتم با قدرت و قاطعیت کارها را پیش برده و به اهداف خود دست پیدا کنیم. به طوری که ۶ کشور قدرتمند جهان امروز با ما بر سر میز مذاکره حاضر شده اند.
وی با اشاره به اینکه خطوط قرمز ما در مذاکرات توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور مشخص شده است گفت: اینکه آمریکایی ها عهد شکن هستند کاملا مشخص است. آن ها بخشی از گفته های خود را نیز قبول ندارند.
امام جمعه کیش تاکید کرد: تیم مذاکره کننده ما از روز اول می دانستند دولتمردانی که در مقابل ما قرار گرفته اند مخصوصا آمریکا عهد شکن و ناجوانمرد هستند اما در این مذاکرات شرکت کردند تا اثبات کنند اهل گفتگو و منطق و مذاکره هستیم اما آن ها به دنبال از بین بردن حق مسلم ما هستند.
وی با تاکید بر اینکه ما اجازه نمی دهیم دشمنان به بخش های دفاعی ما نفوذ کرده و بازرسی کنند ادامه داد: مگر جایی این اجاره را به کسی می دهند که ما هم اجازه بدهیم.
حجت الاسلام علیدادی با تبریک ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار گفت: پاسداران سلحشور، وظیفه شناس و شجاع اسلامی ایران کسانی هستند که در انجام مأموریت ذاتی خود و دفاع از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به نحو شایسته انجام وظیفه کرده اند به گونه ای که امروز استکبار جهانی از آنان وحشت دارند.
وی افزود: نه تنها سپاه که تمامی نیروهای مسلح ما هستند که دشمن از آنان وحشت دارد چرا که آن ها پاسداران حقیقی دفاع از حریم ولایت، امامت و نظام جمهوری اسلامی هستند.
خطیب جمعه کیش با تبریک روز جانباز و ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) گفت: جانبازان کسانی هستند که جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و بخشی از سلامتی خود را تقدیم اسلام و انقلاب کردند و با صلابتی که از خود به نمایش گذاشتند در دنیای امروز الگوی ما هستند.
حجت الاسلام علیدادی با تبریک سوم خرداد و گرامی داشت سالروز آزاد سازی خرمشهر در عملیات بیت المقدس یادآورشد: از زمان آزادی خرمشهر در عملیات بیت المقدس سرنوشت جنگ به شکلی دیگر برای ما رقم خورد و پیروزی ها یکی پس از دیگری برای ما به دست آمد.
امام جمعه کیش با تبریک روز جوان و اینکه اسلام به قشر جوان توجه ویژه ای دارد، دوران جوانی را دورانی بسیار حساس خواند و افزود: کسانی که این دوران را سپری کرده اند اکنون غبطه آن را می خورند و کسانی که در این دوران به سر می برند ارزش این روزها را بدانند.
حجت الاسلام علیدادی با اشاره به فضیلت نماز، نماز اول وقت و نماز جماعت، ترک نماز و سهل انگاری در آن را از دلایل ضایع شدن نماز دانست.
وی با بیان اینکه در هر اداره و سازمان مسئول و مدیر سازمان اولین کسی است که باید در نماز حضور یابد گفت: به نماز خانه های اداره ها سری بزنید و ببینید چقدر محقر، کوچک و ضعیف هستند. ببینید مراکز فرهنگی نماز خانه های خود را در چه مکانی برپا کرده اند.
امام جمعه کیش مصداق ضایع کردن نماز را نمازخانه های ضعیف، مساجد کم و کمرنگ و بی رونق خواند.
نماز جمعه این هفته کیش به امامت حجت الاسلام علیدادی و با حضور مردم و مسئولان مومن جزیره کیش در مسجد خاتم الانبیا برگزار شد.

آل سعود منفورترین دولت نزد یمنی هاست

به گزارش عصر بشاگرد به نقل از مروارید نیوز ”  آیت الله رکنی امام جمعه بندرلنگه در خطبه نماز جمعه این هفته بندرلنگه گفت : دشمنان ما فیلمهای آن زمان را ببینند که هزاران نفرنیروی بعثی تا دندان مسلح باحمایت چندین کشور در جنگ هشت سال دفاع مقدس به این کشور حمله کردند چگونه وقتی که تسلیم میشدند پیراهن های خود را در می اوردند وبه دست میگرفتند اینها باید درس عبرتی برای جنایتکاران آل سعود باشدوبدانندباهمه این حمله های هوایی وکشتار مردم وکودکان بی دفاع یمن پیروزی نصیبشان نمی شود

خطیب نماز جمعه بندرلنگه اضافه نمود آل سعود منفورترین دولت نزد یمنی هاست آنها از کلیه طرفها خواسته اند درریاض که رژیمش دستش به خون این مردم آغشته شده مذاکره کنند مردم یمن هیچگاه باور نمی کنندآل سعود وفرانسه وآمریکا دلسوز آنها باشد.

آیت الله رکنی اظهار کرد بهترین پیشنهاد برای مذاکره طرفهای یمنی پیشنهاد ایران است مذاکرات یمنی برسر یک میز و درکشور یمن است.

آیت الله رکنی امام جمعه بندرلنگه درپایان مردم را به صرفه جویی دراب وبرق توصیه نمود تا درتابستان به بحران قطعی آنها دچار نشوند

 

 



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار استان هرمزگان , آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: نمازجمعه بندرعباس، اقامه نمازجمعه، امام جماعت استان هرمزگان،آیت الله نعیم آبادی،نماز جمعه نماز عبادی سیاسی،بندرعباس، استان هرمزگان درروز جمعه1 خرداد94 ,
تاریخ : یک شنبه 27 ارديبهشت 1394
بازدید : 593
نویسنده : فــردیـن احـمدی

طی مراسمی با حضور سرپرست تبلیغات اسلامی شهرستان بشاگرد، بخشدار گافر وپارامون و اعضای پایگاه مقاومت شهید پیردادی از خانواده معظم این شهید قدردانی شد.

ContentImages_63828

به گزارش عصر بشاگرد، حجت الاسلام صابر پروین سرپرست سازمان و تبلیغات شهرستان بشاگرد در رابطه با مقام شهداء گفت : ما مدیون خون شهداء در دفاع مقدس هستیم و باید از خون شهداء پاسداری کنیم.

حجت الاسلام پروین اظهار کرد: امروز باید مراقبت از خون شهدا، همگانی شود و مراقبت جدی از این حریم صورت بگیرد، چرا که این مسئله می‌ تواند ما را با شهدا محشور کند.

پروین با بیان اینکه امت مسلمان ایران و مسئولان آن باید در حفظ حریم شهدا همتی همگانی بکار گیرند، تصریح کرد: فرزندان شهدا نیز امروز مسئولیتی سنگین دارند، چرا که اگر اشتباهی بکنند در قیامت پدرانشان آنان را بازخواست خواهند کرد.

وی ادامه داد: مبادا شهیدی در روز قیامت با فرزندانش اینگونه روبرو شود، چرا که شهدا در قیامت مقام شفاعت دارند و این رمزی است که خانواده‌ های محترم شهدا باید از آن مراقبت کنند.

سرپرست تبلیغات اسلامی بشاگرد با بیان اینکه امروز شهدا برای همه مسلمانان همچون شمعی هستند که در تاریکی راه را نشان می‌دهند، اظهار داشت: باید امروز یاد شهدا با پاسداری از رهنمودهای آنان زنده بماند.

حجت الاسلام صابر پروین افزود: شهدا با اهدای خون خود موجب زنده ماندن اسلام در طول تاریخ معاصر تا زمان ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) شده‌اند.

وی در ادامه سخنان خود از برگزار کننده این مراسم تقدیر وتشکر کردند.

در پایان مراسم از خانواده معظم شهید حسن پیردادی توسط لطف الهی بخشدار گافر وپارامون با اهداء لوح سپاس وهدایایی تقدیر بعمل آمد.



:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: تجلیل از خانواده شهید پیردادی،حجت الاسلام صابر پروین سرپرست سازمان و تبلیغات شهرستان بشاگرد ،بخشدار گافر وپارامون، ,
تاریخ : 23 ارديبهشت 1394
بازدید : 929
نویسنده : فــردیـن احـمدی
بی شک یکی از دلایل ارزشمند بودن مجموعه عکس های آنتوان از ایران عصر قاجار، علاقه او به ثبت ابعاد مردم شناسی و زیست اجتماعی در این عصر است که باعث می شود ای بسا او را پدر عکاسی اجتماعی در ایران بدانیم. او آنقدر مجذوب زندگی مردم کوچه و خیابان در زمانه خود بود که از هر کس در هر طبقه ای اعم از گدا و درویش و کولی و معتاد و دلاک می خواست که به آتلیه او برود و جلوی دوربینش نشسته و سوژه عکاسی شود.
دلمشغولی آنتوان به ثبت زندگی مردم باعث شده تا آنچه امروز از مجموعه ۷هزارتایی عکس های او برای ما باقی مانده گویای زندگی در بیرون و اندرون خانه مردمان اواخر عصر قاجار باشد؛ چیزی که در عکاسان شاخص آن دوران چون عبدالله قاجار و ابراهیم خان عکاس باشی کمتر یافت می‌شود.
در این میان زنان قاجار و پوشش و زندگی آنان فصل قابل توجهی از مجموعه عکاس است. او زنان از طبقات مرفه شهری تا زنان روستایی، دختران کولی و تن فروش از فارس، کرد، گرجی، زرتشتی و ارمنی را به عکاسخانه خود می برد و و از آنان عکس می گرفت.
 
نگاه مستند آنتوان در ثبت زندگی باعث شد او جدا از عکس‌های آتلیه ای دوربین خود را بر دارد و به اندرونی خانه ها هم برود تا ابعاد دیگر زندگی زنان را به تصویر بکشد. عکس های زنان بالرین و مطرب یا دختران محصل یا زنانی که در حیاط، مطبخ و سر سفره، در حال قلیان کشیدن یا قالیبافی هستند مربوط به همین قسمت از کار عکاس است.
از دیگر نکات قابل توجه عکس های آنتوان از زنان قاجار ثبت نحوه پوشش آنها در اندرون و بیرون خانه است؛ گفته می شود پوشش زنان در عصر قاجار از جهت تفاوتی که میزان مشارکت زنان طبقات مختلف در اقتصاد و فعالیت های اجتماعی در شهر و روستا وجود داشته با هم فرق داشته است.
در زمانه آنتوان با بیشتر شدن سفر هیات های اروپایی به ایران، وقوع جنبش های سیاسی، اجتماعی مختلف مانند جنبش تنباکو و مشروطه و رشد مطبوعات و مدارس و موج نوگرایی حاصل از آن و متعاقب آن افزایش سطح آگاهی جامعه به خصوص زنان تفکر و مطالبات آنان در حال تغییر بود. در عکس های آنتوان، هم زنانی با روبنده و چادر می بینیم و هم دخترانی بی حجاب با ظاهر متجدد و شبیه اروپائی ها که جامعه در حال تحول اواخر عصر قاجار را نشان می دهد.
درباره پوشش معمول زنان در این عصر می توان گفت که در این دوره لباس زنان تا حدی ساده بود و با لباس مردان چندان اختلافی نداشته است. عموما زنان پیراهن تنگی بر تن می کردند که پارچه آن اغلب از نخ و ابریشم بوده است و چاک پیراهن از جلو باز بوده است و در زیر گلو به وسیله روبان یا دکمه ای محکم می شده است. 
 
آنان همانند مردان، شلوار گشاد و بلندی به پا می کردند و روی آن دامن گشاد و نسبتا بلندی می پوشیدند که طول آن تا وسط ساق پا می رسید و مقداری از شلوار و لبه آن پیدا بود. شلوار زنان گشاد و پارچه های راه راه بود.
 
آنان معمولا در بیرون از خانه هم سراپای خود را در چادر بزرگ مشکی یا بنفش حاشیه دار می پوشاندند و چاقچور در پا می کردند و روبنده سفیدی که در مقابل صورت دارای دو سوراخ به شکل چشم یا توری مسدس بود، روی صورت می کشیدند.
 
عکس های آنتوان از زنان قاجار از این جهت در بر گیرنده پوشش مرسوم زنان عصر خود و نیز موج تغییری است که چندی بعد با شروع عصر پهلوی تشدید شد. گفتنی است بسیاری از عکس ها برای نخستین بار است که توسط فرارو در ایران منتشر می شود.
 
زنان قاجار- قلیان


:: موضوعات مرتبط: آخرین اخبار فرهنگی هنری , ,
:: برچسب‌ها: زنان قجری , زنان عصر قاجار , روایت تصویری , عصر بشاگرد , عصربشاگرد , دنیای نوین بشاگرد ,
**به وب سايت خبری عـصـربشـاگـرد خوش آمدید** هدف از تشکیل این وب سايت بحث وبررسی نسبت به مسائل فرهنگی واجتماعی،اقتصادی،سیاسی (چالش ها و فرصت ها) استان هرمزگان بخصوص گزارشات خبری ،تحلیلی انتقادی و پیشنهادی وارائه راهکار مناسب جهت حل مشکلات شهرستان بشاگرد می باشد. ***********************************

 

تبادل لینک هوشمند


برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان عصر بشاگرد به آدرسasrbashagard93.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 591
بازدید دیروز : 1882
بازدید هفته : 2473
بازدید ماه : 12418
بازدید کل : 235357
تعداد مطالب : 790
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com